Κλείσιμο

«Χρυσή» η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών

Ιστορία έγραψε η εθνική ομάδα πόλο γυναικών που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Σαγκάη νικώντας στον τελικό τη διοργανώτρια Κίνα με 9-8 και έγινε η πρώτη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμια διοργάνωση.

Αυτό ωστόσο δεν είναι το πρώτο μετάλλιο για την Εθνική πόλο γυναικών, καθώς έχει επιστρέψει με μετάλλιο από κάθε μεγάλη διοργάνωση στην οποία έχει πάρει μέρος. Μέχρι στιγμής, έχει κατακτήσει ένα ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και επίσης δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ.

"Καταφέραμε κάτι συγκλονιστικό, είχαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση ενόψει του αγώνα και το πείσμα να μην χαρίσουμε το χρυσό μετάλλιο στην Κίνα" δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 η διεθνή πολίστρια και σκόρερ τριών τερμάτων στον τελικό Αντιγόνη Ρουμπέση.

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η ελληνική παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης καθώς εκτός από το χρυσό μετάλλιο της εθνικής πόλο γυναικών, χρυσό και ασημένιο μετάλλιο στα 10 και 5 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας αντίστοιχα κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης και χάλκινο στα 10 χιλιόμετρα η Μαριάννα Λυμπερτά επίδοση που οδήγησε τη χώρα στην 8η θέση της κατάταξης του παγκόσμιου πρωταθλήματος.


Πηγή: skai.gr