Μπιτσαξής: Καμόρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο

Για μεθόδους ιταλικής μαφίας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής στην έκτακτη εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ για τους στημένους αγώνες στα εππαγγελματικά πρωταθλήματα, υποστηρίζοντας οτι αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση όλα πλέον τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά

Μεταξύ άλλων τόνισε:

" Μια ομάδα ανθρώπων στο χώρο της σούπερ λίγκ επιχειρούσε να γίνει ένα κράτος εν κράτει προκειμένου να καθορίζει τις τύχες των Ελληνικών πρωταθλημάτων, να κανονίζει τους διαιτητές, να κανονίζει τις εξελίξεις, να ρυθμίζει μέσα σε ένα ιδιόμορφο παιγνίδι δύναμης ποιός θα πέσει και ποιός θα ανέβει.Δεν λέω οτι αυτό το παιγνίδι απέδωσε. Ασφαλώς και υπάρχουν καθαρές ομάδες.

Δεν λέω οτι δεν θα γίνει το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα οφείλει να θέσει τις προυποθέσεις, να ξεκινήσει μια διαδικασία με διαφορετικούς ρόλους, για να μπορεί να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα, το οποίο να μπορούμε να εξασφαλίσουμε εμείς ως υπεύθυνη πολιτεία στον Έλληνα πολίτη οτι δεν θα εμπαίζεται η αγάπη του πρός το άθλημα αυτό. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Θεσμική επικοινωνία είχαμε με τον κ.Μαρινάκη ως πρόεδρο της σούπερ λίγκ, κυρίως για θέματα βίας, αλλά εμμέσως πλήν σαφώς μιλούσαμε για θέματα φερεγγυότητας των Ελληνικών πρωταθλημάτων. Η συνεργασία αυτή σε θεσμικό επίπεδο ήταν ομαλή παρά τις όποιες δημόσιες τοποθετήσεις του κ.Μαρινάκη για θέματα που αφορούσαν τον Ολυμπιακό, για τις οποίες δεν έχω καμιά διάθεση τώρα να σταθώ.

Η αξιοπιστία της Ελληνικής αθλητικής δικαιοσύνης βρίσκονται υπο το άγρυπνο βλέμμα μιας γρηγορούσας Ελληνικλης πολιτείας. Συμψηφισμούς και αποφάσεις, που δεν ταιριάζουν με τις περιστάσεις, θα είναι κάτι, που θα έχει τις συνέπειες του στις σχέσεις Ελληνικής Πολιτείας και συντεταγμένου ποδοσφαίρου.

Ο υπόκοσμος και οι συμπεριφορές καμόρας, οι συμπεριφορές που παραπέμπουν στην κακή Σικελία πρέπει να φυγουν απο το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και η παρουσία υποκόσμου στο ποδόσφαιρο είναι ένα θέμα, που ταχύτατα, πρέπει να διευκρινιστεί.

Δεν υπολογίζουμε κανένα πολιτικό κόστος όποιος και αν είναι απέναντι όσο δυνατός και αν είναι. Όμως δεν έχουμε μια λαγνεία τιμωρίας. Όλα πρέπει να γίνονται μέσα απο τις συντεταγμένες διαδικασίες και το αυτοδιοίκητο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και της Ελληνικής πολιτείας".
Πηγή: skai.gr