Δέκα συλλήψεις για την υπόθεση των στημένων αγώνων

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, με δέκα συλλήψεις, έλαβε χώρα την Τετάρτη, κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέας πρωτοδικών Ελένης Ράικου για την υπόθεση των στημένων αγώνων και των παράνομων στοιχημάτων στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και παράγοντες του ποδοσφαίρου, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την Πέμπτη αναμένεται να γίνει άρση απορρήτου για τους συλληφθέντες, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Η εισαγγελική παραγγελία ζήτησε από την αστυνομία να προχωρήσει σε έρευνες σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Όπως τονίζει ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, έχουν ήδη επιδοθεί 20 κλητεύσεις σε πρόσωπα από το χώρο του ποδοσφαίρου, παράγοντες και ποδοσφαιριστές.

Η αστυνομία για να φτάσει στον εντοπισμό αυτών των ατόμων χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεση της. Υπήρχε συνδρομή της ΕΥΠ, ενώ ενεργοποιήθηκε για την υπόθεση και ο «σούπερ κοριός», που χρησιμοποιεί η αντιτρομοκρατική για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων καθώς έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες και να τις καταγράφει.

Η υπόθεση είχε αρχίσει πριν από ενάμισι χρόνο, όταν η UEFA είχε αποστείλει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τον πρώτο φάκελο με τους ύποπτους αγώνες, που προέρχονταν κυρίως από τη δεύτερη κατηγορία.

Ακολούθησαν άλλοι δύο φάκελοι με συνολικά 41 αγώνες που χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για θέματα στημένων παιχνιδιών, από ελαφρώς ύποπτοι μέχρι άκρως διεφθαρμένοι.
Πηγή: skai.gr