«Ασημένιος» ο Κοσμίδης στη Μόσχα

Με τον Λευτέρη Κοσμίδη να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, αλλά και τους Λευτέρη Πετρούνια και Βάσω Μιλλούση να παίρνουν την 4η θέση στους κρίκους και τη δοκό ισορροπίας αντίστοιχα, ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Μόσχας. Για τους Έλληνες πρωταθλητές, η διοργάνωση της ρωσικής πρωτεύουσας αποτέλεσε τον τελευταίο αγώνα τους για το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς.

Στον τελικό των ασκήσεων εδάφους, ο Λευτέρης Κοσμίδης κατετάγη 2ος μεταξύ των τεσσάρων φιναλίστ με 14,500 βαθμούς, παρότι δεν μπόρεσε να επαναλάβει την εκπληκτική εμφάνιση που είχε κάνει μία ημέρα νωρίτερα (ήταν κορυφαίος του προκριματικού με 15,700 β.). Ο 20χρονος πρωταθλητής υπέπεσε σε δύο σημαντικά λάθη, αφού βγήκε εκτός ορίων στην πρώτη διαδρομή και λίγο αργότερα είχε μία αστάθεια, αλλά παρόλα αυτά πρόσθεσε άλλη μια σπουδαία διάκριση στην συλλογή του. Νικητής στο αγώνισμα αναδείχθηκε ο Γάλλος Τομά Μπουέλ με 15,200 β., ενώ την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Ολλανδός Τζέφρεϊ Βάμες με 14,250 β..

"Μεγαλύτερη σημασία είχε ο προκριματικός, όπου όλα πήγαν όπως έπρεπε. Στον τελικό, που ήταν σαν σόου, η εμφάνισή μου δεν ήταν εξίσου καλή, αλλά πάντοτε είναι πολύ θετικό το να κατακτάς μετάλλιο σε μια τέτοια διοργάνωση", σχολίασε ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου στις ασκήσεις εδάφους.

Αντίθετα, ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν τα κατάφερε στον τελικό των κρίκων, όπου κατετάγη 4ος με 15,250 βαθμούς, εξαιτίας ενός σφάλματος που έκανε προς το τέλος του προγράμματος. Στο βάθρο ανέβηκαν κατά σειρά ο Ρώσος Κονσταντίν Πλουζνίκοφ (15,775 β.), ο συμπατριώτης του Αλεξάντρ Μπαλάντιν (15,725 β.) και ο Ολλανδός Γιούρι Φαν Χέλντερ (15,450 β.).

"Στο τελευταίο δυναμικό στοιχείο του προγράμματος, δεν άντεξα όσο έπρεπε. Βιάστηκα και 'έφυγα' λίγο πιο νωρίς, με συνέπεια να λυγίσουν τα χέρια μου στο αιώρημα. Ήταν κάτι που συνέβη λόγω κούρασης, αλλά και λόγω επιπολαιότητας. Αν είχα αποφύγει αυτό το λάθος, θα ήμουν σίγουρα μέσα στα μετάλλια, γιατί κατά τα άλλα η εκτέλεσή μου ήταν καλή", εξήγησε ο 21χρονος πρωταθλητής των κρίκων.

Εκτός βάθρου έμεινε και η Βάσω Μιλλούση στον τελικό της δοκού ισορροπίας, όπου τερμάτισε στην 4η θέση με 14,075 βαθμούς, αν και φάνηκε να αξίζει κάτι καλύτερο. Την τριάδα των μεταλλίων αποτέλεσαν η Ρωσίδα Άννα Ντεμεντίεβα (15,100 β.), η συμπατριώτισσά της Ξένια Αφανάσιεβα (14,200 β.) και η Ουκρανή Γιάνα Ντέμιαντσουκ (14,100 β.), η οποία είχε μόλις 0,025 β. παραπάνω από την 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

"Αξίζαμε το μετάλλιο. Η Βάσω έκανε ένα βηματάκι στην έξοδο, αλλά οι κριτές αντιμετώπισαν με πολύ μεγαλύτερη επιείκεια κάποια σημαντικότερα λάθη των άλλων αθλητριών. Τουλάχιστον έχουμε την ικανοποίηση ότι έκανε συνολικά πολύ καλές εμφανίσεις σ' αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη διοργάνωση. Για το επόμενο δίμηνο θα επικεντρωθούμε στις προπονήσεις, αφού ο επόμενος αγώνας μας θα είναι στο Γκραν πρι της Κορέας, στις 9-10 Ιουλίου", δήλωσε ο προπονητής της Μιλλούση, Κώστας Σιούτης.
Πηγή: skai.gr