Novartis: Κατονόμασε τον «Ρασπούτιν» ο Σαμαράς

Γραπτό υπόμνημα 32 σελίδων με νέα στοιχεία που συμπληρώνουν τις μηνύσεις που είχε καταθέσει εξαρχής κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου προσήλθε ως μάρτυρας στην έρευνα που διενεργείται για το πως «στήθηκε» η υπόθεση της Novartis και πως ενοχοποιήθηκαν πολιτικά πρόσωπα χωρίς την ύπαρξη στοιχείων.

Ο πρώην πρωθυπουργός που είχε αντιδράσει με οργή στην ενοχοποίηση του, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε νέα στοιχεία απαντώντας σε ένα προς ένα τα ένα στα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ αναφέρθηκε σε ονόματα πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα οποία κατήγγειλε ως ενορχηστρωτές της υπόθεσης την οποία αποκάλεσε «σκευωρία».

Επίσης ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε πέραν των πολιτικών, στους εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα αλλά και τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες.

Ο κ. Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του που κράτησε περίπου μισή ώρα, ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ.Ζαχαρή δήλωσε: «Έχω καταγγείλει εξαρχής την άθλια αυτή σκευωρία. Θα έρθουν όλα στο φώς», ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις αν κατονόμασε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έδωσε θετική απάντηση, συμπληρώνοντας ότι κατονόμασε ως σκευωρό και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που φέρει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου «αν αποκαλύψατε τον "Ρασπούτιν"», ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Τον έχω αποκαλύψει από καιρό και προφανώς το έκανα και σήμερα».

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου