Πέτσας στον ΣΚΑΪ: Σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης

Σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας για τον κώδικα φορολογίας εισοδήματος που θα έρθει σε λίγες ημέρες στην Βουλή. 

Με αφορμή την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος καταδικάστηκε για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο Στέλιος Πέτσας είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξει τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και τις αστοχίες με τις οποίες καταδικασθέντες για εγκλήματα βγαίνουν έξω.
 
Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι ο Κορκονέας βγαίνει έξω με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης και τον νέο Ποινικό Κώδικας που ψήφισε μόνη της. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Κορκονέας αποφυλακίζεται γιατί άλλαξε η παράμετρος των ελαφρυντικών και μειώθηκε το μέγιστο ύψος της ποινής. 

Για την οικονομία ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι οι αγορές είναι ο αυστηρότερος κριτής και τώρα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, γεγονός που φαίνεται από τα χαμηλά επιτόκια. 

Επιπλέον επισήμανε ότι πρέπει να αυξηθούν οι μικρές ιδιωτικές επενδύσεις των Ελλήνων. Πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν την ανάπτυξη στην χώρα στο 3% με 4% για να δοθεί το στίγμα ότι η Ελλάδα άλλαξε σελίδα. 

Πηγή: skai.gr