Κλείσιμο

Χαλαρός καφές άνευ τσιγάρου Μητσοτάκη με «γαλάζιους βουλευτές» στη Βουλή

Και στο καφενείο της Βουλής επεκτάθηκε πέραν της Ολομέλειας σήμερα η παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήπιε καφέ συντροφιά με περίπου 30 βουλευτές της ΝΔ και υπουργούς του, αφού προηγουμένως ως πρώτη κίνηση έκανε αυτοψία στη διπλανή αίθουσα για να διαπιστώσει αν έχουν απομακρυνθεί τα τασάκια και συνεπώς εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος στο Κοινοβούλιο, καθώς και αν υπήρχε κάποιος παραβάτης, χωρίς όπως λέγεται να πιάσει «λαβράκι».

Η συζήτηση σύμφωνα με τους παριστάμενους κινήθηκε σε χαλαρή διάθεση γύρω από τον τόπο διακοπών του καθενός μετά το κλείσιμο της Βουλής για τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά και για τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου το επόμενο διάστημα.

Το δε κέρασμα του τραπεζιού ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς όπως είπε στα στελέχη του η πρωτοβουλία ήταν δική του.

Ως προς τον αντικαπνιστικό νόμο πάντως, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, στη Βουλή η εφαρμογή του θα είναι σε πλήρη εφαρμογή έως το τέλος του καλοκαιριού, καθώς όπως επισήμανε το Κοινοβούλιο οφείλει να λειτουργήσει ως παράδειγμα.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά