Κλείσιμο

Κουτσούμπας: Το μόνο που άλλαξε είναι η σκυτάλη από ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ

Πλέον υπάρχουν πολλές περισσότερες αποδείξεις για την ορθότητα της προεκλογικής εκτίμησης του ΚΚΕ ότι «η κυβερνητική εναλλαγή δεν θα σημάνει ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, αλλά απλή αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ», δήλωσε κατά την δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας.

Είπε ότι η νέα κυβέρνηση είναι ήδη έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ για «νέα πιο δραστικά μέτρα στήριξης της κερδοφορίας και εφαρμογής του σκληρού προγράμματος των περιβόητων θεσμών».

«Κατά συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική σε όλους τους βασικούς άξονες με την ενεργή συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή με τις επικίνδυνες δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, και τη λήψη νέων αντιλαϊκών οικονομικών μέτρων με βάση τα μεταμνημονιακά προαπαιτούμενα-δεσμεύσεις στις οποίες έχουν συμφωνήσει και με όλα αυτά να επιδεινώνουν τη ζωή του λαού σε όλους τους τομείς».

Επισήμανε ότι το έδαφος για την ΝΔ είναι «στρωμένο με αντιλαϊκά μέτρα και αποφάσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά την επικείμενη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, υποστήριξε σημαίνει καταστολή και πάει χέρι - χέρι με την δράση επιχειρήσεων στα Πανεπιστήμια.

Ενόψει των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα πρότεινε την επαναφορά του προηγούμενου αυστηρότερου πλαισίου για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που σχετίζεται και με τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αναφορικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση είπε ότι η ΚΟ του ΚΚΕ θα επιμείνει στις προτάσεις που κατέθεσε «γιατί είναι προτάσεις που προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, διευρύνουν τα κοινωνικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ