Κλείσιμο

Μπαλάφας: Η λειτουργία του 112 δεν είναι μείζον θέμα

«Η λειτουργία του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης, 112, δεν είναι μείζον θέμα» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, σχολιάζοντας τις κατηγορίες ότι η προηγούμενη κυβέρνηση καθυστέρησε να θέσει σε λειτουργία την εφαρμογή. 

Με αφορμή την τραγωδία από την θεομηνία με επτά νεκρούς στην Χαλκιδική, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στο Open ότι η λειτουργία του 112 δεν είναι μείζον θέμα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, δεν αποφεύγονται οι καταστροφές από μία ειδοποίηση. 

«Εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι το θέμα αυτό το τραγικό, για το οποίο εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας, τη θλίψη μας την οδύνη μας, και μιλήσαμε για την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά των τραυματιών. Και επίσης όσον αφορά τις καταστροφές, δεν είναι ζήτημα μίας ειδοποίησης, να είμαστε ειλικρινείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας.

Έως το τέλος του έτους θα τεθεί σε λειτουργία ο ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης, ενώ έως τότε θα υπάρξει ενδιάμεση λύση που θα τεθεί σε λειτουργία μέσα σε ένα μήνα. Αυτό επισήμανε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι εν έτει 2019 μπορεί να χαθεί έστω και μία ζωή επειδή κάποιος δεν μπόρεσε να ειδοποιηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ο αριθμός 112 θα έπρεπε να λειτουργεί εδώ και καιρό και πως θα λειτουργήσει έως το τέλος του χρόνου.