Ο Δημοσθένης Βεργής εξηγεί γιατί δεν βρήκε ούτε την ψήφο του στις εκλογές

Απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν ψήφισε ούτε ο ίδιος τον εαυτό του, παρά το γεγονός ότι η κατέβηκε με το κόμμα του «Έλληνες Οικολόγοι» ως υποψήφιος, επιχείρησε να δώσει μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 και της εκπομπής «Στιγμιότυπα» με τον Βασίλη Κουφόπουλο, ο Δημοσθένης Βεργής.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «τους έγραψε όλους» κάνοντας μία επανάσταση και εξήγησε ότι δεν θέλησε να επιβαρύνει το περιβάλλον με τόσους τόνους χαρτί που χρειάζεται για να τυπωθούν τα ψηφοδέλτια, ισχυριζόμενος ότι έχει λάβει τη δέσμευση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά.

Παραδέχτηκε μάλιστα ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα τα οποία δεν του επέτρεψαν να κατεβάσει ψηφοδέλτια και επειδή η χώρα χρειαζόταν μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, έκρινε χρήσιμο να μην την εμποδίσει κατεβαίνοντας στις εκλογές!

Ερωτηθείς για το τηλεοπτικό πλάνο που τον εμφανίζει να είναι δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό το βράδυ των εκλογών, αποκάλυψε ότι βρέθηκε εκεί όπου βρίσκονται οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι περιμένοντας το αποτέλεσμα των εκλογών με τις παντόφλες για να «φάει κανένα σαντουιτσάκι, όπως κάνουν και άλλοι τύποι εκεί πέρα».

Εκεί, όπως είπε, είδε τον Αλέξη Τσίπρα και του εκμυστηρεύτηκε ότι δεν κατέβηκε στις εκλογές καθώς γνώριζε εκ των προτέρων το εκλογικό αποτέλεσμα και μάλιστα αστειεύτηκε ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος δεν κατέβασε ψηφοδέλτια στις εκλογές και έβαλε στην τσέπη 50 χιλιάρικα. «Πάμε να τα φάμε μαζί»; πρότεινε στον πρώην πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε καλό και έξυπνο παιδί που τον «έφαγαν οι συνιστώσες που κάνουν τους οικολόγους».

Υπογράμμισε ότι έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές λόγω οικονομικών δυσχερειών, καθώς, επειδή δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση, δεν βρήκε τα χρήματα για να τυπώσει ψηφοδέλτια, εξηγώντας ότι «χρειάζεται περίπου 50.000 με 70.000 ευρώ για να τυπώσεις ψηφοδέλτια. Ο Βελόπουλος πουλούσε και τα βρήκε, εγώ δεν είμαι έμπορας» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αγάπη που έδειχναν οι γυναίκες στο πρόσωπό του, σημείωσε ότι το μυστικό του ήταν μέλι και ταχίνι κάθε πρωί και η οικολογική του ζωή, «χωρίς ωστόσο να είναι το ίδιο τακτικός όπως ήταν παλιά».
  
Επιπλέον δήλωσε ότι ως κάτοικος Εξαρχείων είναι ο μόνος πολιτικός που μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στα Εξάρχεια και παλιότερα ως υποψήφιος δήμαρχος σκεφτόταν να βγάλει ομιλία στην πλατεία με τη συνοδεία δύο γυμνόστηθων γυναικών.

Συνέστησε τέλος ότι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας οφείλουν να παραιτούνται από την πολιτική και έφερε ως παράδειγμα τον Βασίλη Λεβέντη ο οποίος δεν έδωσε το κόμμα στον γιο του.

Ακούστε ολόκληρο τον απολαυστικό διάλογο εδώ: