Στις επάλξεις: Από πολύ νωρίς το πρωί έπιασαν δουλειά οι νέοι υπουργοί

Το γοργόν και χάριν για τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης οι οποίοι βρέθηκαν στις επάλξεις από νωρίς το πρωί οι οποίοι έσπευσαν να...πιάσουν δουλειά καταφθάνοντας στα νέα τους πόστα.

Πρώτος έκανε την εμφάνιση του στο Υπουργείο Οικονομικών ο Χρήστος Σταικούρας, με το ρολόι να δείχνει μόλις λίγα λεπτά μετά τις επτά. 

Λίγο μετά τις επτάμισι το πρωί έφτασε στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο ’δωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν σχολίασε πως δεν γίνεται να αφεθεί καμία μέρα να πάει χαμένη ενώ παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα να ξεκολλήσουν οι επενδύσεις.

« Πρώτη μέρα δουλειάς. Δεν μπορούμε να αφήσουμε καμία μέρα να πάει χαμένη, η ενημέρωση συνεχίζεται γιατί τα καθήκοντα είναι πολλά και πολυσύνθετα, ετοιμαζόμαστε για το νομοθετικό έργο. 
 
Σύμφωνα με τον κο Γεωργιάδη, προτεραιότητα είναι να δουν νομοσχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης, ποια από αυτά θα φέρουν στη βουλή, ποια πρέπει να συνεχιστούν και ποια χρειάζονται αφού δεν απαξιώνεται αυτομάτως το έργο κανενός. 

Ο κος Γεωργιάδης  ανέφερε εκτός των άλλων πως ήδη αυτός κι οι συνεργάτες του, μελετούν το προηγούμενο έργο των προκατόχων τους.

Με βάση το παραπάνω, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα όσον αφορά την πολυσυζητημένη υπόθεση της Lamda Development,  γνωστοποίησε ότι ήδη είχε επικοινωνία με τον διευθύνοντα  σύμβουλο της εταιρείας, Οδυσσέα Αθανασίου, για την επένδυση στο Ελληνικό.

«Είχα μια πρώτη ενημέρωση για τα ακριβή στάδια προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση στα αλήθεια και να ξεκολλήσει το έργο. Είναι ένα σύνθετο έργο, επειδή, όμως, πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει προσωπικά ενδιαφέρον θα συντονίσει τα εμπλεκόμενα υπουργεία για να πάμε γρήγορα».

Την άποψη πως δεν υπάρχει χρόνο για χάσιμο διατύπωσε και Βασίλης Κικίλιας ο οποίος έφτασε στο Υπουργείο Υγείας μερικά λεπτά αργότερα .

«Εγώ έπαιξα μπάσκετ, το οποίο είναι ομαδικό άθλημα. ’θλημα συνεργασίας. Έτσι και εδώ θα συμβάλουμε όλοι σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας κάνοντας έτσι έναν παραλληλισμό με τα πεπραγμένα του στο παρελθόν.

θα συμβάλουμε όλοι σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας κάνοντας έτσι έναν παραλληλισμό με τα πεπραγμένα του στο παρελθόν.

«Συμπαίχτες είναι όλοι. Θα είμαστε σε αλληλεπίδραση με τον κόσμο για να δούμε τι πρέπει να φτιαχτεί. Όλοι θα είναι συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια ακόμα και όσοι πιστεύουν ότι είμαστε αντίπαλοι επειδή είμαι υπουργός της Νέας Δημοκρατίας», συνέχισε.

Όσο για το ποια θα είναι η πρώτη του απόφαση, ο νέος υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι «το πολύ μεγάλο βάρος το παίρνουν οι μεγάλες μονάδες υγείας της πρωτεύουσας».

Ο νέος υπουργός ταυτόχρονα εξέφρασε τις πεποιθήσεις του οι οποίες ορίζουν πως πρώτα ο άνθρωπος, μετά οι νοσηλευτές, μετά το ιατρικό προσωπικό και μετά όλοι οι υπόλοιποι.

Οι στόχοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την Υγεία είναι «μικροί και συγκεκριμένοι. Είναι μικρέ μάχες που πρέπει να δοθούν», διευκρίνισε τονίζοντας εκ νέου ότι πρόκειται  να επισκεφτεί όλες τις νοσοκομειακές δομές της χώρας στο προσεχές διάστημα.

Στις 7:43 έφτασε στο υπουργείο ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

"Είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα μας νομοθετήματα. Στοχοπροσήλωση και δουλεία", αρκέστηκε να δηλώσει.

Τέλος, λίγο πριν τις 8 το πρωί έφτασε στην οδό Σταδίου η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως τόνισε στις κάμερες, το στοίχημα όπως το αντιλαμβάνεται είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ικανών δημοσίων λειτουργών που στελεχώνουν το υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά το έργο της, η υφυπουργός τόνισε ότι «έχω πολύ δουλειά να κάνω. Έχουμε δουλέψει αρκετά τα θέματα της πρόνοιας» χαρακτηρίζοντας «απόλυτη προτεραιότητα» τη δημογραφική πολιτική με «αιχμή το οικογενειακό επίδομα αλλά να σχηματίσουμε και σφαιρική πολιτική που θα βοηθά όλη την οικογένεια», για να καταλήξει κι εκείνη με την σειρά της στο ότι δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο.

Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα των παιδικών σταθμών επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης για κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.



Πηγή: skai.gr