«Παγώνει» μετά την κατακραυγή 32 από τις 64 μετατάξεις στη Βουλή ο Βούτσης

Καταιγιστικές εξελίξεις πυροδότησε η γενική κατακραυγή για την τακτοποίηση φίλων και συγγενών στο προνομιακό περιβάλλον της Βουλής.

Με εντολή του Προέδρου της Βουλής και σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ελήφθη προ ολίγου η πολιτική απόφαση για το ΠΑΓΩΜΑ των 32 εκ των 64 συνολικά μετατάξεων υπαλλήλων που είναι ήδη αποσπασμένοι στη Βουλή.

Ανάμεσα σε αυτές που μπαίνουν στο «ψυγείο» φέρεται να είναι και αυτή της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, για την απόσταση της οποίας σύμφωνα με ομολογία της ίδιας «αξιοποίησε τις γνωριμίες της».

Ο Πρόεδρος της Βουλής πάντως απέφυγε να σχολιάσει τις παραδοχές της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής, σημειώνοντας ότι «ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των λεγομένων του», αν και εμμέσως τη χαρακτήρισε άστοχη.

Στόχος της αναστολής των εκκρεμών μετατάξεων σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση είναι να μπει τέλος στην «ανθρωποφαγία» όπως είπε χαρακτηριστικά και στον ορυμαγδό δημοσιευμάτων περί «Συριζαϊκού τσουνάμι» στη Βουλή, καθώς ως φαίνεται παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις του ίδιου περί «απολύτως νόμιμης διαδικασίας», το μπαράζ των αποκαλύψεων θορύβησε το Μέγαρο Μαξίμου, που είδε το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ να πλήττεται ανεπανόρθωτα ενόψει των πρόωρων εθνικών εκλογών.

Ο κ. Βούτσης εξερράγη με αφορμή αναφορές στον τύπο περί «βολέματος» της πρώην συζύγου του, που έχει αποσπαστεί όπως είπε ήδη από το 2007 στη Βουλή, καταγγέλλοντας «πυροβολισμό» του από τα ΜΜΕ.

«Η πρώην σύζυγός μου είναι εδώ από το 2007, πριν γίνω εγώ Πρόεδρος. Είναι εκπαιδευτικός. Πρέπει να εξαιρεθεί; Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι;», σχολίασε αρχικά ερωτηθείς σχετικά και κατέληξε φανερά οργισμένος με νόημα: «Θέλετε ονόματα για κάθε σόι εδώ μέσα;».

«Παρότι αυτή η διαδικασία είναι νόμιμη και δεν υποκρύπτει καμία διάθεση επιλεκτικής χρησιμοποίησης διορισμών και Συριζαϊκού τσουνάμι, επειδή όμως έχει δημιουργηθεί αυτό το κλίμα και για να μη συζητήσουμε αύριο για άλλα πράγματα, πήραμε την πολιτική απόφαση να παγώσουμε και να αναστείλουμε απολύτως - μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό - την περαιτέρω διαδικασία για τις υπόλοιπες μισές μετατάξεις αποσπασμένων στη Βουλή (σ.σ. 32)», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, χαρακτηρίζοντας προσωπικά «άδικη» την απόφαση αναστολής και ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για υπαλλήλους που απλώς θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες απ’ όπου αποσπάστηκαν και δεν θα μείνουν άνεργοι.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι μετατάξεις αφορούν υπαλλήλους που μπορεί να προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους, ενώ επιχειρώντας να αποποιηθεί της «πατρότητας» της διαδικασίας, υποστήριξε ότι την πρόταση για τη μετατροπή των αποσπάσεων σε μετατάξεις μέσω του συστήματος της κινητικότητας στο δημόσιο τη διατύπωσε στέλεχος άλλου κόμματος.

Η οργή του πάντως για το σάλο που έχει προκληθεί ήταν τέτοια, που προειδοποίησε πως όσο διατηρεί το θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Βουλής θα κινείται θεσμικά, αλλά όπως πρόσθεσε: «θα έχει ουρίτσες αυτό το ζήτημα. Δεν πρόκειται κι εγώ από την πλευρά μου να το αφήσω έτσι».

Επιπλέον, στις 32 μετατάξεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί, πέρα από τη μετάταξη της πρώην συζύγου του Προέδρου της Βουλής, εντάσσεται και η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Κώστα Ζουράρη όταν ήταν υπουργός και της προϊσταμένης του ΣΔΟΕ που ερεύνησε τα Πόθεν Έσχες των βουλευτών και των οικογενειών τους.

Είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις της κόρης της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής και της κόρης της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες είχαν επιλεγεί για απασχόληση με ετήσια σύμβαση στο Ίδρυμα της Βουλής.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά