Ουράνιο Τόξο: Μακεδονική μειονότητα οι 6.300 ψηφοφόροι μας στην Ελλάδα

Ζήτημα μακεδονικής μειονότητας εγείρουν εκ νέου μέλη του Ουράνιου Τόξου με δηλώσεις τους σε μέσα μαζικής ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας. Αφορμή στάθηκαν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα οποία, το κόμμα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ λαμβάνει 6.412 ψήφους ήτοι ποσοστό 0,11%.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται το Βινοζίτο (όπως ονομάζεται το Ουράνιο Τόξο στη γλώσσα της γείτονος) ο συγκεκριμένος αριθμός δεν θεωρείται σημαντικός και ικανός να αναδείξει εκπρόσωπο του κόμματος στην Ευρωβουλή, αποδεικνύει ωστόσο στους Ευρωπαίους την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Μάλιστα, το Ουράνιο Τόξο συγκρίνει το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα με την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία η οποία αριθμεί μόλις 1.500 άτομα, «εντούτοις η Ελλάδα αξιώνει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά της», αναφέρει.

Διερωτάται μάλιστα «εάν οι 1.500 Έλληνες στην Τουρκία είναι μειονότητα, τότε οι 6.000 Σλάβοι στην Ελλάδα τι είναι;».

Σημειώνει εξάλλου ότι η φωνή των «Μακεδόνων» από την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να ακουστεί μέσω της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, της οποίας είναι μέλη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, τα υψηλότερα ποσοστά του Ουράνιου Τόξου καταγράφονται στο νομό Φλώρινας, όπου συγκεντρώνει 1.113 ψήφους, με δεύτερο το νομό… Αττικής με 1098 ψήφους και τρίτο το νομό Πέλλας με 461 ψήφους.