Πηγές Προεδρίας: Δεν υπήρξε παρέμβαση Παυλόπουλου

Διαψεύδουν πηγές της προεδρίας της Δημοκρατίας τις πληροφορίες ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος παρενέβη στο θέμα της επιλογής της Δικαιοσύνης. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές στο skai.gr: «Δεν υπήρξε καμία επαφή με κανέναν. Τα όσα διοχετεύθηκαν στον Τύπο δεν μας αφορούν».  

Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες, ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε πώς δεν θα υπογράψει παραμονή των εκλογών το προεδρικό διάταγμα που θα επικυρώσει την κυβερνητική επιλογή εκτός κι αν γίνουν επιλογές που δεν θα προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Προκόπης Παυλόπουλος φερόταν να έχει στείλει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να βρεθεί σε θεσμικά δύσκολη θέση η προεδρία της Δημοκρατίας. 

Να σημειωθεί ότι οι όλες πληροφορίες από την προεδρία της Δημοκρατίας εμφανίζουν τον πρόεδρο ανυποχώρητο στο να παραβεί τη συνταγματική τάξη και να υπογράψει διάταγμα πριν από τη λήξη της θητείας της σημερινής ηγεσίας του Αρείου Πάγου, δηλαδή πριν από την 30ή Ιουνίου, οπότε και αποχωρούν λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας πρόεδρος και εισαγγελέας.