Κραδασμούς προκαλεί η κοινή εμφάνιση Τσίπρα- Πολάκη στην Κρήτη

Την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη έρχεται να επιβεβαιώσει η φωτογραφία από κοινές διακοπές τους αυτές τις ημέρες στην Κρήτη την ώρα που έρχεται στη Βουλή η πρόταση μομφής της ΝΔ. Για ανεξήγητη συμπεριφορά κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη διατηρούν πολλοί εντός αλλά και πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ.  

Οι κοινές εμφανίσεις του πρωθυπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και οι στιγμές χαλάρωσης σε παραλιακό ταβερνάκι στην περιοχή Ροδάκινο, όπως τις κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός ερμηνεύονται ως ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης μέχρι τέλους του βαλλόμενου πανταχόθεν Παύλου Πολάκη, λίγες ημέρες πριν την κατάθεση της πρότασης μομφής εναντίον του από τη ΝΔ.
Η επίμαχη φωτογραφία οδήγησε σε νέο καταιγισμό αποδοκιμασιών από την αντιπολίτευση. Πλήρη ταύτιση με το «δόγμα» Πολάκη καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ. «Η κάλυψη την οποία παρέχει ο κ. Τσίπρας στον κ. Πολάκη είναι μία κάλυψη παντελώς ανεξήγητη. Ο όλος πολιτικός βίος του είναι χυδαίος, προσβλητικός και τολμώ να πω φασιστικός. Διότι ο φασισμός δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογίας είναι και στάση ζωής και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει κανείς τους πολιτικούς αντιπάλους του», είπε στον ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Ο κ. Τσίπρας μετατρέπει την πρόταση μομφής σε πρόταση εμπιστοσύνης. Άρα ταυτίζεται απόλυτα με τον κ. Πολάκη και ταυτίζει όλη την κυβέρνηση του με τον κ. Πολάκη. Για εμένα η πρόταση μομφής ήταν μία ηθική υποχρέωση να επαναφέρουμε κάποιο ελάχιστο κώδικα αξιών επιτέλους στην πολιτική», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Ο λαός μας λέει σοφά δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. Ο κ. Πολάκης είναι το alter ego του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας έχει ανάγκη και τους τραμπουκισμούς και τους κουτσαβακισμούς και όλο το μπούλινγκ που έχει κάνει ο κ. Πολάκης πολλάκις», είπε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΚΙΝΛΑ, Εύη Χριστοφιλοπούλου.  

Η επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο δεν ξεχείλισε το ποτήρι μόνο για την αξιωματική αντιπολίτευση. Το ύφος Πολάκη είχε προκαλέσει σοβαρούς κραδασμούς και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με πλήθος στελεχών, όπως ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Φίλης, να τον «αδειάζουν» δημόσια παρά τη στήριξη του πρωθυπουργού και εν μέσω σφοδρών πυρών της αντιπολίτευσης, τα οποία αναζωπυρώθηκαν με την κοινή εμφάνιση τους στην Κρήτη. 

«Δεν συναντιέμαι με τους κώδικες πολιτικής συμπεριφοράς του Παύλου Πολάκη», σημείωσε στον ΣΚΑΪ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης. 
     
«Κομήτης ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης βέβαια. Στις τελευταίες εκλογές εμφανίστηκε ο Πολάκης. Καταστρέφει όλη την πολιτική ζωή με τη συμπεριφορά του, με την νοοτροπία του, με αυτές τις άθλιες παρεμβάσεις του. Δεν μπορεί εύκολα ο Τσίπρας να μιμηθεί τον Πολάκη αυτό δεν εμποδίζει να είναι ούλα δόντια», είπε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει την απόφαση του να την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης. Μέχρι αυτή την πολιτική μάχη ο πρωθυπουργός θα παραμείνει στην Κρήτη, όπου την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί ομιλία του στο Κλειστό Γυμναστήριο Εθνικού Σταδίου στα Χανιά, ενώ θα παραστεί και στα εγκαίνια οδικών έργων.
Πηγή: skai.gr