Βροχή δικογραφιών στη Βουλή, και για το Μάτι

Δικογραφίες για πολυσυζητημένες υποθέσεις με πολιτικά πρόσωπα «συρρέουν» στην Βουλή.

Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται εκείνη που σχηματίστηκε για την τηλεφωνική συνομιλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την αποκάλυψή για το δάνειο του πρώτου ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank.

Η δικογραφία είχε σχηματιστεί μετά και την κατάθεση του κ. Στουρνάρα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και το σάλο που είχε προκληθεί περί παράνομης εγγραφής της συνομιλίας από τον κ. Πολάκη χωρίς τη συγκατάθεση του συνομιλητή του.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε και η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη μήνυση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου στο πλαίσιο του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει ανάμεσά τους μετά τους υπαινιγμούς του κ. Καμμένου για συνεργασία με τον Τζορτζ Σόρος.

Στους ογκώδεις φακέλους συμπεριλαμβάνεται και η δικογραφία για τα φερόμενα ως ανείσπρακτα 241 εκατομμύρια ευρώ του δημοσίου από το λεγόμενο rebate, τις επιστροφές δηλαδή φαρμακευτικών εταιριών την περίοδο 2006 έως 2010.

Στους ογκώδεις φακέλους, συμπεριλαμβάνεται και ποινική δικογραφία για τους πρώην υπουργούς της ΝΔ, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, Δήμητρη Αβραμόπουλο και Γιώργο Αλογοσκούφη, για την ενδεχόμενη τέλεση της απιστίας σχετικής με την υπηρεσία.

Η υπόθεση αφορά σε καταγγελίες της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, για μη έκδοση της απαιτούμενης κοινής υπουργικής απόφασης για την είσπραξη του ποσού του rebate από τις φαρμακευτικές εταιρίες και την απόδοσή του στα ασφαλιστικά ταμεία το 2008, το οποίο εκτιμάται στα 241 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2006-2010.

Ποινική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή και για τους πρώην υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Τόσκα αντίστοιχα, για πράξεις που φέρονται τελεσθείσες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από μήνυση κατοίκου της περιοχής, ο οποίος έχασε τη μητέρα, την αδερφή του και τα δίδυμα ανήλικα τέκνα της στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

Η περίπτωση του Παύλου Πολάκη και ο «πόλεμος» Κοτζιά - Καμμένου, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει πονοκέφαλο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, καθώς αναμένεται να φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τις άλλες υποθέσεις μένει να φανεί κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ θα κινήσει διαδικασίες συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά