Τα γυρνάει ο Πολάκης: Δεν κατέγραψα συνομιλία, δεν απείλησα τον Στουρνάρα

Τα «γυρνάει» για την ηχογράφηση της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα ο Παύλος Πολάκης, μετά τις έντονες αντιδράσεις, αλλά και το κάλεσμα του διοικητή της ΤτΕ στις δικαστικές αρχές να επέμβουν αυτεπαγγέλτως για το θέμα. Εντούτοις, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας βάλλει κατά της συζύγου του κ. Στουρνάρα για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

«Είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησα στον κύριο Στουρνάρα. Είναι αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας έτσι όπως μεταφέρθηκε χθες στην ιστοσελίδα Ντοκουμέντο. Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κο Στουρνάρα» αναφέρει χαρακτηριστικά σε νέα ανάρτησή του στο Facebook. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προχωρά σε προτροπές στον διοικητή της ΤτΕ: «καλό είναι να θυμάται την ανεξαρτησία του θεσμού που εκπροσωπεί και όταν στήνει σκευωρίες εναντίον μελών της κυβέρνησης και όχι μόνο όποτε τον βολεύει».

Ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης αντεπιτίθεται, ισχυριζόμενος ότι ο κ. Στουρνάρας είναι  διώκτης του, «μόνο και μόνο επειδή βγάζω στη φόρα τις παρανομίες του Κ(Ε)ΕΛΠΝΟ στις οποίες δυστυχώς για αυτόν εμπλέκεται η σύζυγος του».

«Με δυο λόγια ο κος Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα σπίλωσης και δίωξης πολιτικών του αντιπάλων αλλά και ως ασπίδα απέναντι στις ανομίες της συζύγου του. Αν λοιπόν για κάποιον οφείλουν να παρέμβουν οι δικαστικές αρχές δεν είναι για εμένα αλλά για τον κο Στουρνάρα» καταλήγει.



Τα ιδία είπε ο Πολάκης και στη Βουλή 


Άλλη μία εξήγηση αποπειράθηκε να δώσει εξάλλου από την εθνική αντιπροσωπεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σχετικά με το τηλεφώνημα το οποίο έκανε στον διοικητή της ΤτΕ.

«Ό,τι έχω να πω, το λέω ξεκάθαρα, ξάστερα και μπροστά», δήλωσε πριν λίγο μιλώντας στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης. Κάλεσε τον Γιάννη Στουρνάρα να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα».  

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη θεσμική του ιδιότητα για να στήσει επιχείρηση σπίλωσης εναντίον μου, επειδή έχω συμβάλει στην αποκάλυψη των σκανδαλών Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ» ανέφερε ο κ. Πολάκης. 

Χαρακτήρισε δε γελοιότητες τα περί κακουργηματικής πράξης (για την ηχογράφηση), και προειδοποίησε ότι έρχεται η ώρα που θα αποδοθούν ευθύνες.

Aντιδράσεις στον ΣΚΑΪ

Για αυτόφωρο κακούργημα μίλησε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την ηχογράφηση. 

«Το Μαξίμου έχει στήσει προσπάθεια προπαγάνδας και προβοκάτσιας» ανέφερε στον σταθμό μας ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. 

«Ο Πολάκης εκφράζει τον καθεστωτισμό της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε στον σταθμό μας ο Σπύρος Καρανικόλας, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. 

«Αυτό που δεν αντέχω στον κ. Πολάκη είναι ότι θέλει να ‘’καθαρίσει’’ τον κόσμο και θεωρεί τον εαυτό του αρχάγγελο της κάθαρσης» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Πηγή: skai.gr