Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης Αμυρά από το Ποτάμι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Ποτάμι άφησε ο Γιώργος Αμυράς στον απόηχο της απόφασης του ΠΣ του κόμματος για ψήφο κατά συνείδηση της συμφωνίας των Πρεσπών. «Θα δούμε με το Σταύρο ποια είναι η θέση μου στο Ποτάμι» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ. 

«Θα το δούμε το μέλλον του Ποταμιού, και το δικό μου, θα καθοριστεί πριν τις εκλογές, πολύ πριν» ξεκαθάρισε.  

«Είμαι σε κατάσταση αμηχανίας… δεν με κάνει χαρούμενο αυτό. Μας ρωτάνε: ‘’πέντε νοματαίοι δύο γραμμές;’’ Ναι δύο γραμμές, τι να κάνουμε δημοκρατία έχουμε» σημείωσε ο βουλευτής του Ποταμιού. 

«Είναι πολύ βαρύ για μένα με ολίγη από Ποτάμι, με ψήφο Δανέλλη, μένει η κυβέρνηση, και πάλι με ολίγη από Ποτάμι θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών» σημείωσε. 

Πάντως, ο κ. Αμυράς διευκρίνισε ότι οι κ. Θεοδωράκης, Μαυρωτάς και Λυκούδης δεν συνέδεσαν την ψήφο τους με την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία όπως ο κ. Δανέλλης. 

«Το 2014 ήμουν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ» υπενθύμισε δε ο κ. Αμυράς. 

"Μάχη κατά της συμφωνίας" 

«Θα δώσουμε μάχη στη Βουλή κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Θαύματα όμως δεν γίνονται… Η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι διαμορφωμένη, μπορούμε να δώσουμε μάχη για την ΕΕ» δήλωσε από την πλευρά του στον σταθμό μας ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης. 

«Θα υπάρχει μακεδονικός λαός, με μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, εξαιτίας της κυβέρνησης» σημείωσε. 

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ, ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ σχολίασε ότι το κόμμα του θα επιδιώξει το μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές αλλά και με αυτοδυναμία «στόχος είναι να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας με άλλες δυνάμεις στη Βουλή». «Δεν είναι εύκολη η διαχείριση της οικονομίας την επόμενη μέρα» προειδοποίησε. 

«Είχαμε καλή λειτουργία με το ΠΑΣΟΚ στην συγκυβέρνηση, με αντιθέσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις, για το καλό της πατρίδας και της χώρας» σημείωσε, επικαλούμενος την εμπειρία του ως υπουργός στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. 

"Χρειάζεται μεγάλη δημοκρατική παράταξη"

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ  Σταμάτης Μαλέλης τόνισε με τη σειρά του στον ΣΚΑΪ ότι χρειάζεται σημαντική ενίσχυση του κόμματος στις εκλογές για να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. «Χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη με ισχυρό κοινωνικό κράτος» ανέφερε. Έκανε λόγο για διαφορές με το νεοφιλελευθερισμό, επισημαίνοντας την ανάγκη δίκαιης αναδιανομής του πλούτου.  
 

Πηγή: skai.gr