Συναλλαγή Τσίπρα - Καμμένου για τους 151 κατήγγειλε ο Μητσοτάκης

Για ένα άθλιο θέατρο που έστησαν ο Πάνος Καμμένος και ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα εξήγησε ότι αυτό το θέατρο έγινε «προκειμένου να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες εξουσίας, να ακυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και να διατηρηθεί ως κοινοβουλευτική ομάδα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ. Για να πραγματοποιηθούν και οι τρεις αυτοί στόχοι ζούμε έναν τραγέλαφο που ευτελίζει την πολιτική ζωή και ζημιώνει πολλαπλώς τη χώρα».

Υπογράμμισε πως το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιοτελή πολιτικά συμφέροντα. Διαλύει κόμματα, διαφθείρει συνειδήσεις, καταπατά αρχές και υπονομεύει θεσμούς. Και μετατρέπει την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι.

Χαρακτήρισε δεκανίκια και κομπάρσους τους βουλευτές που εξελέγησαν με άλλα κόμματα και συμφώνησαν να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Η φαρσοκωμωδία των ελιγμών του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου απαιτεί κομπάρσους: Βουλευτές οι οποίοι είναι πρόθυμοι να μεταβληθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού η ίδια, αφού κουρέλιασε πρώτα την οικονομία και τα εθνικά συμφέροντα», είπε.

Μίλησε για πολιτικά ναυάγια που έβριζαν το κ Τσίπρα και τώρα τρέχουν πίσω του εκλιπαρώντας για ένα κομμάτι εξουσία. «Όσους απελπισμένους και αν μαζέψετε τους πολίτες ούτε θα τους κοροϊδέψετε ούτε θα τους ξεγελάσετε», ανέφερε.

Η έξοδος του Καμένου από την εξουσία είναι εικονική είπε και διερωτήθηκε τι σόι έξοδος είναι αυτή όταν τέσσερις από τους επτά βουλευτές του εξακολουθούν να στηρίζουν τον κ Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας παραχωρεί στους γείτονες «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα. Και ο κ. Καμμένος μονόγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν καταψήφιζε τη δική μας πρόταση μομφής τον Ιούνιο. Είναι υπόλογοι όχι μόνο στους Μακεδόνες, αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό», είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στην επιλογή του Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Άμυνας σημείωσε πως ποτέ καμία κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος για να γίνει υπουργός.

Τόνισε πως αντί να συζητάμε πώς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και πώς θα φέρουμε νέες επενδύσεις και δουλειές, ασχολούμαστε με τα παιχνίδια εξουσίας του κ. Τσίπρα. «Η Βουλή των Ελλήνων αξίζει καλύτερα από τη σημερινή συνεδρίαση», είπε.

Διερωτήθηκε τι μεσολάβησε μέσα σε 15 μέρες, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για κυβέρνηση ανοχής και τη σημερινή ημέρα που ο κ Τσίπρας εμφανίζεται να έχει βρει τους 151 εκλεκτούς. Κατήγγειλε συναλλαγή τόσο ανάμεσα στους κύριους Τσίπρα και Καμμένο όσο και ανάμεσα στο Μαξίμου.

Ανέφερε ότι όποιος αύριο δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ψηφίζει «ναι» και στη Συμφωνία των Πρεσπών που συνιστά μεγάλη εθνική υποχώρηση. Και παράλληλα στηρίζει μια κυβέρνηση-κουρελού χωρίς λαϊκή εντολή και με επιζήμια ατζέντα.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Από τότε που γίνατε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, τα έχετε πει όλα και μετά τα έχετε κάνει όλα. Από αυτά τα "είπα ξείπα" μιας ολόκληρης δεκαετίας, συγκρατώ μια φράση σας στις 4.10.2014 στο 3ο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζω: "Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν τη δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Την δίνει ο λαός ανοικτά και καθαρά μέσα από τις εκλογές. Αν κάποιοι θέλουν ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν την ψήφο εμπιστοσύνης, τότε ξέρουν. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα". Συμφωνώ μαζί σας, κ. Τσίπρα. Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.






Πηγή: skai.gr