Μητσοτάκης: Δημοκρατία σημαίνει εκλογές 

Έκκληση στις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο, απηύθυνε, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, που επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές εδώ και τώρα. 

«Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει βαριά σκιά επάνω στη δημοκρατία μας. Γιατί όταν η δικαιοσύνη γίνεται εργαλείο για πολιτικές διώξεις, η δημοκρατία απειλείται. Γιατί όταν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι ελεύθερα να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να δέχονται απειλές, η δημοκρατία υπονομεύεται. Γιατί όταν καταδικασμένοι και αμετανόητοι τρομοκράτες, με την ανοχή της κυβέρνησης, κάνουν προκλητικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάζοντας ενδεχομένως το επόμενό τους χτύπημα, η δημοκρατία τραυματίζεται» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα του να φύγει. Δημοκρατία σημαίνει εκλογές», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Η κυβέρνηση αυτή γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη όσο πλησιάζει το τέλος της». 
Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ «δεν θα διστάσουν να κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία». «Μιλώ και για διάφορα σενάρια που ακούγονται και γράφονται. Για κάποιες άλλες εταιρείες που θα αναλάβουν τις εκλογές. Θέλω να προειδοποιήσω τους πάντες οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους και τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Παράλληλα υποστήριξε ότι αν κάποιοι θέλουν σκόπιμα να προκαλέσουν σύγχυση στην εκλογική διαδικασία να το ξεχάσουν. «Θέλουν δεν θέλουν στις εκλογές θα μιλήσει ο λαός. Και η χώρα θα αποκτήσει αυτό που χρειάζεται: ισχυρή κυβέρνηση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει την διακυβέρνηση της χώρας σε ριάλιτι σόου. «Έμαθα ότι ακυρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Μάλλον δεν διαπιστώθηκε απαρτία. Δεν μπορούν να μετατρέπουν την διακυβέρνηση της χώρας σε πολιτικό survivor», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι. Ο πρωθυπουργός ή θα προσέλθει στην Βουλή και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης για να δούμε ονομαστικά ποιοι τον στηρίζουν ή θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα. Σε κάθε περίπτωση το δίλημμα του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας. Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται από μία κυβέρνηση κουρελού», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Πηγή: skai.gr