Μητσοτάκης: Όχι στη στοχοποίηση, η δημοκρατία και η πολυφωνία δε φιμώνονται

"Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται" υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ προσερχόμενος στο κανάλι για να συμπαρασταθεί στους εργαζομένους του σταθμού μας και της Καθημερινής. 

"Ήρθα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου στους εργαζομένους... Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται, επιτέλους να βρεθούν οι δράστες" επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Αυτό το τοξικό κλίμα που διαμορφωνόταν με ευθύνη της κυβέρνηση έχει παρενέργειες... Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τις αρχές να κάνουν τη δουλειά τους" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισήμανε, η ανοχή στη βία, από τη βία μικρής έντασης σε ένα τρομoκρατικό χτύπημα, είναι εξαιρετικά μικρή. "Όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ  'καλής' και 'κακής' βίας τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε" σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Δυστυχώς, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, εκτρέφεται νέα γενιά τρομοκρατών... Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ, και μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα δεν είναι μεγάλη. 

"Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους να εκφράσουμε συμπαράσταση χωρίς αστερίσκους, να σταματήσουμε την πόλωση και την ακραία στοχοποίηση που μόνο κακό κάνουν στη δημοκρατία μας" πρόσθεσε. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση τον πρώτο λόγο τον έχει η κυβέρνηση. "Το κλίμα της ακραίας πόλωσης και στοχοποίησης δεν το καλλιεργούμε εμείς, άλλοι το καλλιέργησαν, ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα" κατέληξε.

Πηγή: skai.gr