Αναδίπλωση Καμμένου: Εκτός κυβέρνησης οι ΑΝΕΛ αν οι Πρέσπες φτάσουν Βουλή

Αναδίπλωση του Πάνου Καμμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών μετά το θόρυβο που προξένησε η δήλωσή του ότι ο ίδιος θα παραιτηθεί από υπουργός Άμυνας όταν η συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από την Βουλή των Σκοπίων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Καμμένος επανήλθε στην αρχική θέση του για αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, αν έρθει η συμφωνία στην ελληνική βουλή, και δεν έκανε απλώς αναφορά για παραίτηση αν ψηφιστεί από τη βουλή των Σκοπίων όπως αρχικά είπε πει στη Λάρισα.

«Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει -και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια- μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν -ω μη γένοιτο- αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Οι συνεχείς αλυτρωτικές προκλητικές τους δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτούς που λέγαμε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν με ένα μανδύα μιας συμφωνίας την οποία δεν θα τηρήσουν. Χαίρομαι, επίσης, που ο πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής ότι αν αυτές οι προκλήσεις συνεχιστούν και αν αμφισβητείται, για παράδειγμα, η μη ύπαρξη 'μακεδονικής' εθνότητας ή οι αλυτρωτικές τους τάσεις περί δήθεν μειονότητας και συνεχίσουν τις προκλήσεις δεν θα υπάρξει συμφωνία» σημείωσε εξάλλου ο κ. Καμμένος σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Εξάλλου, σημείωσε ο υπουργός, «για εμένα, όπως γνωρίζετε, -πρόσθεσε ο Π. Καμμένος- η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο ‘’Μακεδονία’’ και κάλεσα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του.