Αρένα με «τσόκαρα» και «παλιάτσους» η Βουλή

Σε κλίμα ακραίας πόλωσης ξεκίνησε η μάχη επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2019 στη Βουλή, με αλλεπάλληλους άγριους καυγάδες που στήθηκαν με άλλες αφορμές και για άσχετα με το αντικείμενο της συνεδρίασης θέματα, που μετέτρεψαν την αίθουσα της Ολομέλειας για δεύτερη μέρα σε «αρένα».

Κόντρα για το πολιτικό κλίμα πόλωσης

Αρχικά τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Σκανδαλίδης με τον Υπουργό Οικονομικών. Αφορμή στάθηκε η δριμεία κριτική του κ. Σκανδαλίδη για το επίπεδο της χθεσινής πολιτικής αντιπαράθεσης, την οποία χαρακτήρισε «αδιανόητη» και «αγοραία».

«Όντως χθες έγιναν πράγματα και υπήρξαν ομιλίες που δεν τιμούν το πολιτικό μας σύστημα, αλλά θεωρείτε ότι η δική μας πλευρά είπε κάποιους προδότες κι ότι πούλησαν τη Μακεδονία;», διερωτήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και επιχειρώντας να επιρρίψει την ευθύνη για το τοξικό κλίμα στη ΝΔ, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωτόγνωρο «διχαστικό λόγο».

Με τα ίδια τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ ανταπέδωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, υπενθυμίζοντας στον κ. Τσακαλώτο ότι η δική του παράταξη ήταν εκείνη που μιλούσε για «γερμανοτσολιάδες» και «προδότες», καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ την καλλιέργεια διχαστικού και πολωτικού κλίματος, ενώ και ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι «κάρφωσε» την κυβερνητική πλειοψηφία με παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού περί «προδοτών».

Άγριος καυγάς Καββαδία – Γρηγοράκου

Οι πληροφορίες θέλουν την ίδια ώρα περίπου τον πολιτικό υδράργυρο να εκτοξεύεται στα ύψη στα βουλευτικά έδρανα και να εξελίσσεται άγριος καυγάς ανάμεσα στην Αννέτα Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ) και τον Λεωνίδα Γρηγοράκο (ΔΗΣΥ) με εκτόξευση βαρύτατων χαρακτηρισμών.

Λέγεται πως ο κ. Γρηγοράκος ενοχλημένος από τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που διέκοπταν τον εισηγητή του κόμματος Κώστα Σκανδαλίδη, φέρεται απευθυνόμενος στην κ. Καββαδία να της είπε: «σκάσε ρε τσόκαρο».

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή από βουλευτές της ΔΗΣΥ, εκείνη φέρεται να του είπε «κάτσε κάτω ρε γελοίε», κάτι ωστόσο που η ίδια διέψευσε, υποστηρίζοντας ότι η απάντησή της ήταν: «σα δε ντρέπεσαι. Αυτό είναι το ήθος σας». 

Έξαλλος ο Κατσίκης κατά Κεγκέρογλου

Λίγα λεπτά αργότερα τα αίματα άναψαν πάλι όταν ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, ανεβαίνοντας στο βήμα για την ομιλία του, διαμαρτυρήθηκε για τον μικρό αριθμό βουλευτών στην αίθουσα, σχολιάζοντας πως όταν μιλάει ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος απουσιάζουν πολλοί.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Βασίλη Κεγκέρογλου (ΔΗΣΥ) να σχολιάζει εκτός μικροφώνου πως «εμείς είμαστε εδώ. Είσαι αναιδέστατος», κάνοντας τον κ. Κατσίκη έξαλλο και προκαλώντας την σφοδρότατη επίθεση στο πρόσωπό του με πρωτοφανείς εκφράσεις.

«Στους παλιάτσους που σε περιβάλλουν να μιλάς έτσι κ. ΚΕγκέρογλου όχι σ’ εμένα. Είσαι γεμάτος αγένεια. Κλείσε το στόμα σου. Στήσου μπροστά στον καθρέφτη και φτύστον μέχρι να σκοτεινιάσει το είδωλό σου. Αν θες και συνέχεια εδώ είμαι», είπε ο κ. Κατσίκης ωρυόμενος.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά