Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας

Παρελθόν από την κυβέρνηση αποτελεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική που στοίχισαν την ζωή σε περισσότερους από 80 ανθρώπους.

Σε δήλωσή του ο κ. Τόσκας σημείωσε πως η καταστροφή που προκάλεσε τις «απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει την βούλησή» του να συνεχίσει, σημειώνοντας πως είχε προβεί σε σχετική δήλωση από την πρώτη στιγμή.

Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε όλο αυτό το διάστημα, το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας και τους εθελοντές.

«Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών […] Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα», ανέφερε.

Ο κ. Τόσκας συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό και, με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η περίοδος έκτακτης ανάγκης, του επανέλαβε το αίτημα παραίτησης που είχε καταθέσει την επομένη της φωτιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Τόσκα «και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων», όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Twitter.

Τις αρμοδιότητές του κ. Τόσκα αναλαμβάνει προσωρινά ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη Πέμπτη ο κ. Τόσκας είχε δηλώσει πως δεν διαπιστώνει σοβαρά επιχειρησιακά λάθη στην ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού, αν και είχε ξεκαθαρίσει πως είχε θέσει στην διάθεση του κ. Τσίπρα την παραίτησή του.
Πηγή: skai.gr