Κουρουμπλής: To 1977 η Ελλάδα αναγνώρισε «μακεδονική γλώσσα»

Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» ήδη από το 1977, δήλωσε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Το 1977 στο πλαίσιο συνεδρίου του ΟΗΕ η Ελλάδα αναγνώρισε τη ‘’μακεδονική γλώσσα’’» σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση παλεύει για να αναγνωριστεί ως σλαβική γλώσσα. Δήλωσε δε, πως υπήρξε συμφωνία του Τίτο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Η αντιπολίτευση είναι σε πολύ μεγάλη αμηχανία», συνέχισε ο υπουργός Ναυτιλίας, και πρόσθεσε: «Όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα διασπαστούν. Η Νέα Δημοκρατία είναι τρία κόμματα σε ένα».

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης υπογράμμισε πως «διαχρονικά ακολουθήθηκε η γραμμή αυτή. Βάλαμε στο τραπέζι ζητήματα που κάποιοι τα απέφευγαν όπως το γλωσσικό».
Υποστήριξε ακόμα πως κατά το παρελθόν καμία κυβέρνηση «δεν είχε θέσει ποτέ ζήτημα συντάγματος στις διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως «όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος» και πρόσθεσε: «Κάντε λίγη υπομονή… Μόλις η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη θα φέρει το θέμα στη Βουλή. Θα συζητηθεί με ηρεμία. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να κλείσει το θέμα χωρίς να το φέρει στη Βουλή».

«Η κυβέρνηση προσπαθεί φρονίμως να κλείσει ζητήματα με Σκόπια και Αλβανία. Αν γίνει αυτό η Ελλάδα θα είναι η ισχυρότερη δύναμη στα Βαλκάνια, μια περιφερειακή δύναμη. Πρέπει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να πάμε σε μια σωστή λύση για το Σκοπιανό, στη γραμμή και των προηγούμενων κυβερνήσεων » είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν για το Σκοπιανό σχολίασε ότι «πολλές φορές εκτιμήσατε ότι η κυβέρνηση θα πέσει. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία είτε σας αρέσει είτε όχι».

«Ο τελικός κριτής για όλους μας θα είναι ο λαός. (Ο ΣΥΡΙΖΑ) πήρε μια χώρα υπό οικονομική κατοχή και την έβαλε στην ανάπτυξη. Εκτιμώ πως ο ελληνικός λαός θα επενδύσει στο καθαρό βλέμμα του Τσίπρα» τόνισε δε ο υπουργός.

«Αν θέλουμε να διαλύσουμε τα Σκόπια τα διαλύουμε την επόμενη μέρα. Ποιος θα κερδίσει από αυτό;» διερωτήθηκε ο κ. Κουρουμπλής, και διαβεβαίωσε πως η λύση για το χρέος δεν περνάει από τη λύση του Σκοπιανού.

«Η κρίση της Ιταλίας θα πιέσει τους ευρωπαίους να πάνε πιο εύκολα στη λύση για το χρέος. Ο Τσίπρας διαμηνύει σε κάθε τόνο πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή και αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος αυτού που λέει» εκτίμησε ακόμα ο κ. Κουρουμπλής.

Στην γραμμή και των υπολοίπων υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, ο υπουργός Ναυτιλίας «έκλεισε και πάλι το μάτι» στους συνταξιούχους, λέγοντας ότι η κυβέρνηση, έχοντας ως όπλο την υπεραπόδοση των εσόδων,  μπορεί μετά τον Αύγουστο να επαναδιαπραγματευθεί μέτρα όπως οι περικοπές των συντάξεων.
Πηγή: skai.gr