Κλείσιμο

Σόφια: Σε λίγο οι δηλώσεις Τσίπρα . Ζάεφ: Είμαστε πολύ κοντά σε λύση

Το στίγμα της συνάντησης που είχε με τον σκοπιανό ομόλογο του Ζόραν Ζάεφ το πρωί της Πέμπτης στη Σοφία αναμένεται να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα.

Δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να αποτυπώσει τα επόμενα βήματα που θα γίνουν για το Σκοπιανό χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, να μπει σε λεπτομέρειες.

Συνεργάτες του κ. Τσίπρα σημείωναν επίσης πως οι συναντήσεις των δύο πλευρών την Τετάρτη και την Πέμπτη έγιναν σε κάλο κλίμα. Σημειώνεται πως την Τετάρτη ο πρωθυπουργός μέσω Twitter δήλωνε πως τα τελευταία μέτρα είναι τα πιο δύσκολα. 

Επιπλέον, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Ζοραν Ζαεφ μέσα στην ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων ανέφερε στους ομολόγους του πως η λύση είναι πολύ κοντά. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ  εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να βρεθεί λύση για την ονομασία πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ του Ιουνίου. Πρόσθεσε πως συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό λύση για την ονομασία που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Εύσημα στους δυο πρωθυπουργούς απένειμαν οι ευρωπαίοι ηγέτες.


Πηγή: skai.gr