Συνάντηση Πάιατ - Μητσοτάκη στη Βουλή

Νέα κατ’ ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, είχε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τετ-α-τετ μεταξύ των δύο ανδρών διήρκησε περίπου μισή ώρα. Άγνωστο παραμένει ποιος εκ των δύο ανέλαβε αυτή τη φορά την πρωτοβουλία της συνάντησης, ενώ και το ακριβές περιεχόμενο της συζήτησης δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη.

Η σημερινή πάντως είναι η 4η κατά σειρά συνάντηση των κ.κ. Τζέφρι Πάιατ και Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ την τελευταία φορά επί τάπητος είχε τεθεί το ζήτημα των χειρισμών της Τουρκίας σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και πιο εμφατικά η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται ακόμα στην Ανδριανούπολη, για την οποία ο κ. Πάιατ έχει συνταχθεί στο πλευρό της Αθήνας.

Την ίδια ώρα στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενημέρωνε σχετικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 που ενέκρινε πρόσφατα το ΚΥΣΕΑ και το ακριβές κόστος αυτού.

Οι πληροφορίες θέλουν το κλίμα στην Επιτροπή να είναι ήπιο αν και οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος συγκέντρωσε «γκρίνια» για το γεγονός ότι το ΚΥΣΕΑ έλαβε την απόφαση πριν καν ενημερωθεί αρμοδίως η Βουλή.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά