Σάλος από την ανάρτηση Κυρίτση για το Ισλάμ

Σάλος έχει προκληθεί από απάντηση – ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση στο twitter ο οποίος απαντώντας σε χρήστη του μέσου ανέφερε: «Ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων κ οι δυτικές κοινωνίες ψηφίζουν τους πολιτικούς απογόνους αυτών που το έκαναν. Για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο».
Την συγκεκριμένη ανάρτηση έκανε ο Γιώργος Κυρίτσης απαντώντας σε χρήστη ο οποίος σχολίασε ανάρτηση του Al Jazeera.

















Τον Γιώργο Κυρίτση υπερασπίστηκε ο κ. Τσιρώνης ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Αταίριαστοι στου ΣΚΑΙ.

Ο κ. Τσιρώνης σημείωσε: «Με ενοχλεί λιγάκι λοιπόν και εδώ πέρα -εμένα δεν μ' αρέσει η λέξη ισλαμιστές, δεν μ' αρέσει καθόλου στη δήλωση του κ. Κυρίτση» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Να πω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν Ευρωπαίοι που κάνουν δήθεν τους πολιτισμένους. Ότι δήθεν η Ευρώπη ταυτίζεται με τον πολιτισμό, ξεχνώντας το τι έχει συμβεί στην Ευρώπη και ξεχνώντας ότι ό,τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, σ' αυτές τις χώρες είναι προϊόν της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας» επισήμανε ο Γιάννης Τσιρώνης και συνέχισε κάνοντας μια δήλωση που θα συζητηθεί: «Ξεχνάμε δηλαδή ότι εμείς τους αιματοκυλήσαμε πρώτοι τους ανθρώπους, εμείς αιματοκυλήσαμε τους... Ινδιάνους».

«Να είμαστε λίγο πιο σεμνοί όταν μιλάμε για βία. Γιατί συνέχεια υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι όταν μιλάμε για Ισλάμ είναι εκ φύση βίαιοι» είπε ο Γιάννης Τσιρώνης ευθυγραμμιζόμενος εμμέσως με τις απόψεις του Γιώργου Κυρίτση.

Μάλιστα, κατά την άποψη του Γιάννη Τσιρώνη «αυτοί, οι φονταμενταλιστές του Ισλάμ, οι τζιχαντιστές αυτοί του ισλάμ είναι μια απειροελάχιστη μειοψηφία»...

«Το περισσότερο Ισλάμ είναι ειρηνικότατο, όπως ειρηνικότατοι είναι και οι περισσότεροι χριστιανοί, αλλά στην Ευρώπη υπήρχε και η Ιερά Εξέταση».

Σημειώνεται πως ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός χαρακτήρισε από τον αέρα του ΣΚΑΙ «ηλίθια και επικίνδυνη» την άποψη Κυρίτση.
Πηγή: skai.gr