Σε Λήμνο και Μυτιλήνη σήμερα ο Τσίπρας

Επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο θα πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν την μετάβασή του στη Μυτιλήνη, για το περιφερειακό αναπτυξιακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για τη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου «Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων» για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου

Με απεργία και με παράλληλο κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων της Λέσβου απαντούν επιχειρηματίες, επαγγελματίες και φορείς του νησιού στην άφιξη του πρωθυπουργού στο νησί.

Καλούν σε διαμαρτυρία στο σημείο που θα γίνει η ομιλία του κ. Τσίπρα με αιτήματα την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την άμεση και μόνιμη αποσυμφόρηση των νησιών από τον υπερβάλλοντα αριθμό μεταναστών.

Τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη θα είναι αυστηρά. Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύουν επτά διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν οι διμοιρίες δεν ξεπερνούσαν τις δύο. Παράλληλα θα υπάρχουν κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, ενώ θα αναπτυχθεί και ένα ηλεκτρονικό δίχτυ προστασίας. 

Σε διαμαρτυρία προχωρά και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Χίου. Έχουν προγραμματίσει για αύριο το πρωί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του νησιού, ενώ αντιπροσωπεία τους θα μεταβεί στη Μυτιλήνη.

Στις 18:00 ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, «Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων», στο Αίθριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.
Πηγή: skai.gr