ΠΟΛΙΤΙΚΗ


«Ναι» των φορέων σε αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια

Μέγιστος στόχος «κανένα παιδί σε ίδρυμα», τόνισαν οι περισσότεροι, στηρίζοντας την επιλογή Φωτίου. Η συντριπτική πλειοψηφία των θεσμών υπογράμμισε ότι αυτό που κρίνεται είναι η καταλληλότητα ενός ζευγαριού κι όχι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του.

 
Μέγιστος στόχος "κανένα παιδί σε ίδρυμα", τόνισαν οι περισσότεροι στηρίζοντας την επιλογή Φωτίου. Η συντριπτική πλειοψηφία υπογράμμισε ότι αυτό που κρίνεται είναι η καταλληλότητα ενός ζευγαριού κι όχι ο σεξουαλικός προσανατολισμός του.

Στο πλευρό της Θεανώς Φωτίου για το δικαίωμα αναδοχής παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, στρατεύτηκε η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των φορέων στη Βουλή, αδειάζοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τελούν σε «αντάρτικο» απαιτώντας την τροποποίηση της επίμαχης ρύθμισης του νομοσχεδίου .

Κοινός παρανομαστής των τοποθετήσεών τους ήταν πως επιδιωκόμενος στόχος είναι η μετακίνηση των παιδιών από τα ιδρύματα σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον όπου θα λάβει αγάπη και σωστή φροντίδα, επισημαίνοντας ότι αυτό που κρίνεται σε κάθε περίπτωση είναι η καταλληλότητα των υποψήφιων γονιών και όχι ο σεξουαλικός προσανατολισμός τους.

«Κανένα παιδί σε ίδρυμα είναι ο στόχος», τόνισε η εκπρόσωπος του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών, ενώ ο Διευθυντής Ψυχικής Υγείας του Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού, χαρακτήρισε τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν «άνευ νοήματος», αφήνοντας υπαινιγμούς περί προσπάθειας αποπροσανατολισμού.

Ο ίδιος, δε, επικαλέστηκε διεθνείς έρευνες σύμφωνα με τις οποίες αποδεικνύεται ότι η φροντίδα παιδιών από ομόφυλο ζευγάρι δεν επηρεάζει αρνητικά την ψυχική του υγεία ή την κοινωνική του ευεξία ούτε καθορίζει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

Σε άγνοια απέδωσε τις έντονες διαφωνίες βουλευτών με το επίμαχο άρθρο 8 και ο εκπρόσωπος των Παιδικών Χωριών SOS. Διαπίστωσε ότι ανάλογη σύγχυση επικρατεί και στην κοινωνία και σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε την προώθηση καμπάνιας αναφορικά με την έννοια της αναδοχής και των διαφορών της από την υιοθεσία – πρόταση την οποία στήριξε μεγάλη μερίδα των εξωκοινοβουλευτικών φορέων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ψύχραιμη και ισορροπημένη τοποθέτηση του Νομικού Συμβούλου της Εκκλησίας, Θεόδωρου Παπαγεωργίου, ο οποίος διατύπωσε μεν ανοιχτά τη διαφωνία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με το επίμαχο άρθρο 8, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι αυτή σχετίζεται με το Σύμφωνο Συμβίωσης γενικότερα το οποίο απορρίπτει κατηγορηματικά η Εκκλησία, προειδοποιώντας μάλιστα ότι τυχόν διάκριση ανάμεσα σε ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια θα σημάνει αυτομάτως την ευρωπαϊκή καταδίκη της χώρας μας.

«Είτε θα απαγορευτεί για όλους. Είτε θα επιτραπεί για όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά, αποσαφηνίζοντας ότι οι αντιρρήσεις της Εκκλησίας βασίζονται στους φόβους για bulling στο σχολικό περιβάλλον και την ανωριμότητα της κοινωνίας για τέτοιες ρυθμίσεις και όχι στην ηθική ή την εντιμότητα των ομοφυλόφιλων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι γονέων από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα χαιρέτισαν το νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας ότι πάει τη χώρα ένα βήμα μπροστά και επιχείρησαν να πείσουν την κοινή γνώμη για τις καλές τους προθέσεις και τα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Οργάνωσης Οικογενειών «Ουράνιο Τόξο», σχολίασε ότι συζήτηση για τη δυνατότητα ομόφυλων ζευγαριών με σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι γονείς αδικεί το νομοσχέδιο, αλλά το ίδιο το νομοσχέδιο αδικεί τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αφού τους δίνει το δικαίωμα να είναι «λίγο γονείς» άλλων παιδιών και όχι γονείς των δικών τους παιδιών αφού τους απαγορεύεται η από κοινού φροντίδα.

«Δεν ήρθαμε να πάρουμε τα παιδιά του κόσμου. Έχουμε δικά μας παιδιά», τόνισε.
 
Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ: Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι η λύση για την ΔΕΗ
Οι καταναλωτές δεν θα υποστούν αυξήσεις, επαναβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
23.07.2019, 21:26
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το Μάτι και οι πρόνοιές της
Η ΠΝΠ δρομολογεί λύσεις στην χωροταξία στο Μάτι και τον καθαρισμό του οικοπέδου - αποθήκη με τόνους καύσιμης...
23.07.2019, 20:57
Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση των τριών νομοσχεδίων
Το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα είναι αυτό για το επιτελικό κράτος, στο οποίο η κυβέρνηση αποδίδει...
23.07.2019, 19:54
Βουλή: Αυτά είναι τα νέα Προεδρεία των Διαρκών Επιτροπών
Με τη συγκρότησή τους ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση νομοθετικού έργου. Πρεμιέρα με το νομοσχέδιο για το...
23.07.2019, 16:50
Η μείωση των μετακλητών στα κυβερνητικά γραφεία στο στόχαστρο του ΚΙΝΑΛ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ζητά εγγράφως στοιχεία για τον αριθμό και το κόστος μετακλητών...
23.07.2019, 16:20
Προανακριτική για τον εαυτό του, αντί για άρση ασυλίας, απαιτεί ο Πολάκης
Αντί της άρσης ασυλίας του που συζητείται αύριο στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά την έγκληση Στουρνάρα για...
23.07.2019, 15:31
Πέτσας: Οι πυρόπληκτοι στο Μάτι απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ
Για την αποκατάσταση και Πλέγμα μέτρων για τους πυρόπληκτους στο Μάτι όπως την απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ...
23.07.2019, 12:54
Άμισθος σύμβουλος στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Σταμάτης Κριμιζής
Καθήκοντα άμισθου συμβούλου στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναλαμβάνει ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής...
23.07.2019, 12:11
Μητσοτάκης: Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού
«Θα δουλέψουμε για να κάνουμε τις ζωές όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερες» - Τι σχολίασαν...
22.07.2019, 23:20
Βουλή: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με 158 «ναι»
"Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι κάτι επιτέλους αλλάζει σε αυτή τη χώρα" τόνισε στη...
22.07.2019, 22:32

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.