Καυστικό χιούμορ σε Σταθάκη για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Με ένα άστοχο σχόλιο, εν είδη χιούμορ, της προέδρου της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Μ ε αφορμή τη συνέχεια των συνεδριάσεων την ερχόμενη Δευτέρα – του Αγίου Γεωργίου- ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβαντιτίδης κάλεσε τον Γιώργο Σταθάκη να κεράσει για την ονομαστική του εορτή, λέγοντας ότι θα συνεισφέρει και εκείνος ως συνονόματος.

«Βεβαίως θα κεράσει, θα πάρει κάτι από τις μίζες και θα κεράσει όπως συνηθίζεται», είπε η κ. Καρακώστα, επιχειρώντας να αστειευτεί με τον Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος απέφυγε να αντιδράσει στο σχόλιο, απλώς χαμογέλασε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος αιτιολόγησε τον επείγοντα χαρακτήρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι αίρονται τα θέματα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ενέκρινε την πώληση των λιγνιτικών μονάδων ενώ υπενθύμισε ότι η εν λόγω πώληση αποτελεί μία από τις δεσμεύσεις προς τους θεσμούς και προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της τέταρτης.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία άμεσα, είμαστε 40 μέρες πριν από το Γιούρογκρουπ» τόνισε ο υπουργός.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν το «επείγον» της διαδικασίας, κατηγορώντας την κυβέρνησης ότι είναι πάγια τακτική της σε καίρια νομοθετήματα για να αποφεύγει τις αντιδράσεις.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου