Τσελίκ: Άμυαλος ο Καμμένος

Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου έδωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, χαρακτηρίζοντας άμυαλο τον έλληνα υπουργό Άμυνας.

«Αν κοιτάξουμε τις δηλώσεις του έλληνα υπουργού βλέπουμε πως δεν έχει μυαλό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσελίκ, μια ημέρα αφότου ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για μεταφορά χιλιάδων ελλήνων στρατιωτών στις παραμεθόριες περιοχές, στον Εβρο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου..

Μιλώντας στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Παρίσι, ο κ. Τσελίκ τόνισε μάλιστα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να κάνει επισημάνσεις στην Ελλάδα για δηλώσεις που γίνονται από την πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Προσέθεσε ότι σε περιπτώσεις διενέξεων δεν είναι δυνατόν να επικρίνεται πάντοτε η χώρα που δεν είναι μέλος της ΕΕ.

Ο κ. Καμμένος έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο κριτικής από την πλευρά της Άγκυρας, σχετικά με δηλώσεις που έχει κάνει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αιχμές Τσελίκ κατά της Δύσης για τους Κούρδους

Η επίσκεψη Τσελίκ στην Πόλη του Φωτός ήλθε μια εβδομάδα μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων με αντιπροσωπεία κουρδοαραβικού συνασπισμού που μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Στον συνασπισμό περιλαμβάνεται και η κουρδική οργάνωση YPG, την οποία η Άγκυρα αντιλαμβάνεται ως τρομοκρατικό βραχίονα του PKK. Ο κ. Μακρόν προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στις επαφές μεταξύ των Κούρδων και της Τουρκίας ενώ σύμφωνα με κουρδικές διαρροές είπε ότι θα στείλει γαλλικές ένοπλες δυνάμεις στον κουρδικό θύλακα της Μανμπίτζ.

Κατά τις δηλώσεις του, ο κ. Τσελίκ τόνισε πως η Τουρκία δεν θέλει να δει συμμαχικά κράτη να προσφέρουν στήριξη σε «τρομοκράτες».

Καταδίκασε δε τις επικριτικές τοποθετήσεις της γαλλικής κυβέρνησης για την τουρκική επέμβαση στον κουρδικό θύλακα της πόλης Αφρίν, που βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων και των σύρων συμμάχων τους.
Πηγή: skai.gr