Για προσχεδιασμένη σύλληψη και κράτηση 15 ετών μιλά τώρα ο Καμμένος (upd2)

Στην εκτίμηση ότι η σύλληψη των δύο ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης ήταν προσχεδιασμένη, προχώρησε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Εγώ εκτιμώ ότι ήταν προσχεδιασμένο να τους συλλάβουν. Γιατί όταν έχουμε πολλά τέτοια επεισόδια και τους αφήνουν σε 5 λεπτά και από την πρώτη στιγμή τους πήραν και τους μετέφεραν και παρότι ενεργοποιήσαμε όλα τα κανάλια επικοινωνίας, τα απέρριψαν και φάνηκε ότι πάνε για τέτοια δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση μάλιστα αν η υπόθεση θα τραβήξει χρονικά ο κ.Καμμένος εκτίμησε ότι «σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του Σουλτάνου, μπορεί να διαρκέσει και 15 χρόνια η ιστορία».

Ο Υπουργός Άμυνας μάλιστα θέλοντας να υπερτονίσει ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες παρομοίωσε το περιστατικό με την ταινία «Εξπρές του μεσονυχτίου» , όπου όπως είπε τους έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες.

Αιχμηρός ήταν και για τον Ταγίπ Ερντογάν, συμφωνώντας με την επιλογή του χαρακτηρισμού «Σουλτάνο» στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ ερωτηθείς για την φερόμενη υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα για επιστροφή των 8 στην Τουρκία, χαρακτήρισε αναξιόπιστο συνομιλητή τον τούρκο πρόεδρο. «Είναι αξιόπιστος συνομιλητής τώρα ο Ερντογάν; Θα υποσχόταν ποτέ ο Τσίπρας στον Ερντογάν ότι θα απελευθερώσει τους «8»; Του είπε ότι εμείς είμαστε δημοκρατική χώρα»

Ενώ για τις συνεχόμενες προκλήσεις του τούρκου προέδρου αναρωτήθηκε «Στον τρελό δεν μπορείς να απαντήσεις;».

Ο Πάνος Καμμένος πάντως επεχείρησε να εμφανίσει αποδεκατισμένο τον τουρκικό στρατό και σε ερώτηση αν φοβάται θερμό επεισόδιο ανέφερε: «Ό,τι υπάρχει μια ένταση, υπάρχει. Ότι μπορεί αυτοί να θέλουν να προκαλέσουν. Αλλά να ξέρετε ότι η κατάσταση των τουρκικών δυνάμεων είναι απελπιστική αυτή τη στιγμή. Το 80% των τεθωρακισμένων τους είναι διαλυμένα, το 60% των δυνάμεων τους σε προσωπικό, σε πιλότους κλπ. βρίσκεται εκτός στρατεύματος».

«Η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι αυτή που περίμεναν… ένας ο οποίος έχει συνηθίσει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει μπορεί κάποια στιγμή να κάνει μια ενέργεια. Είμαστε σε ετοιμότητα» πρόσθεσε ο έλληνας Υπουργός Άμυνας.

Ανάξιο για τη θέση του υπουργού Άμυνας χαρακτηρίζουν τον Πάνο Καμμένο πηγές της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις δηλώσεις του στη Βουλή.

Από πλευράς της, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ζήτησε μέσω Twitter την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για τις επίμαχες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου - skai.gr