Αμηχανία στο Μαξίμου από τις δηλώσεις του Καμμένου για «ομήρους»

Αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν προκαλέσει οι υψηλοί τόνοι που χρησιμοποιεί τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για τους δύο υπό κράτηση Έλληνες στρατιωτικούς, του οποίους έχει αποκαλέσει δυο φορές «ομήρους», αποκλίνοντας από την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης.

Σε χθεσινοβραδινές δηλώσεις του στην Κύπρο ο κ. Καμμένος άλλαξε λεξιλόγιο, λέγοντας πως «ένας Έλληνας αξιωματικός και ένας Έλληνας υπαξιωματικός βρίσκονται φυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Και ξέρω ότι είστε όλοι μαζί τους».

Εν τω μεταξύ, μετά τον Γιώργο Κατρούγκαλο και ο Γιώργος Κυρίτσης έλαβε σήμερα αποστάσεις από τον υπουργό Άμυνας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Parapolitika, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη δεν είναι μια διαδικασία που να μας επιτρέπει να μιλάμε για ομηρία.

Για ανεύθυνους χειρισμούς κάνει λόγο σε συνέντευξη στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει σχολιάσει αιχμηρά πως ο όρος «όμηρος» υπονοεί και ανταλλάγματα.

Η Φώτη Γεννηματά έθεσε μέσω του ΣΚΑΪ επί τάπητος ακόμα και τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Από τον εφησυχασμό και τη συγκάλυψη της πρώτης μέρας φτάσαμε στο «δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουν» και την εναπόθεση των ελπίδων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που μας έστειλαν τις «ευχές τους» δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τα κυριαρχικά δικαιώματα και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, διασφαλίζονται με αποφασιστικότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σημείωσε πως οι ενέργειες της Αθήνας είχαν ως γνώμονα την ασφάλεια των δύο στρατιωτικών.
Πηγή: skai.gr