Μητσοτάκης:Η κυβέρνηση έστω με καθυστέρηση να δράσει για τους στρατιωτικούς

Ευθύνες στην κυβέρνηση ότι υποτίμησε το ζήτημα της σύλληψης των δυο στρατιωτικών, αλλά και την συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, επέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σύμη που περιοδεύει.

«Καλώ τους αρμοδίους υπουργούς, έστω και με καθυστέρηση, να πράξουν όσα προβλέπονται για την ανεπίτρεπτη ομηρεία των στρατιωτικών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συνεχιζόμενη κράτησή τους. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι είναι ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί περί κατασκοπείας, και τόνισε ότι αναμένει να επιστρέψουν άμεσα και με ασφάλεια οι δύο στρατιωτικοί.

«Η κυβέρνηση εκ των πραγμάτων υποτίμησε το θέμα των δυο στρατιωτικών… Της ξέφυγε κι αυτό, όπως και τα άλλα θέματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την κυπριακή ΑΟΖ, δεν το είδε ως μια ακόμα προκλητική κίνηση της Άγκυρας» τόνισε από μεριάς του στον ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κικίλιας. «Χρειάζεται, σοβαρή υπεύθυνη και δυναμική πολιτική στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» επισήμανε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

Μίλησε για λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι ελπίζει να μην διαψευστεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τη δήλωσή του στον ΣΚΑΪ ότι δεν εκτίμα ότι θα προστεθούν κι άλλες κατηγορίες στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

«Πρέπει να υπάρξει έντονη ελληνική αντίδραση στα fora της ΕΕ και του ΝΑΤΟ» επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ.

Για κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων, σε όλα τα μέτωπα, έκανε λόγο την Τρίτη στον σταθμό μας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. 

«Την ώρα που δίπλα μας έχουμε ένα γείτονα που θέλει να ταπεινώσει την Ελλάδα και η ΝΔ δείχνει μεγίστη υπευθυνότητα χωρίς να θέλει να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη έχουμε μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων που δε μοιάζει με καμία άλλη κυβέρνηση… Στο Σκοπιανό έχουμε δύο κυβερνήσεις, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η ανάπτυξη είναι χαμηλότερη του αναμενομένου, κάτι που δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκφράσει την Ελλάδα του μέλλοντος» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Την άποψη ότι υπάρχει στρατηγική εκ μέρους της Τουρκίας για αύξηση της έντασης σε όλα τα μέτωπα εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Πηγή: skai.gr