Σπυράκη: Η Novartis συνέχιζε ίδιες πρακτικές και το 2017– Ποιος ευθύνεται;

Το FBI στο έγγραφό του αποκαλύπτει ότι η Νοvartis συνεχίζει τις ίδιες πρακτικές για να ανεβάσει την κατανάλωση των φαρμάκων της, δίνοντας παρανόμως μπόνους σε γιατρούς και άλλους, έως και τον Ιούλιο του 2017… Ποιος είχε την πολιτική ευθύνη για αυτή την περίοδο;» διερωτήθηκε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«H κυβέρνηση δημιουργεί μια τεράστια αναστάτωση και έναν διχασμό χωρίς στοιχεία για την υπόθεση. Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες» σημείωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Εμείς είμαστε αυτοί που ζητάμε να καταθέσουν στη Βουλή οι προστατευόμενοι μάρτυρες – και κατ’ αντιπαράσταση» είπε.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις δηλώσεις της προϊσταμλένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού κυρίας Θάνου, η κ Σπυράκη ζήτησε να αφεθούν οι δικαστές να χειριστούν όπως πρέπει την υπόθεση.

Όσον αφορά το περιστατικό της Παρασκευής στην κυπριακή ΑΟΖ το χαρακτήρισε ως πολύ ανησυχητικό, σημειώνοντας ότι η ΝΔ έχει επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη η κυβέρνηση να ενημερώσει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για την τουρκική στάση. «Εκ του αποτελέσματος η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα είχε αρνητικό αποτέλεσμα» σχολίασε.

Να μας πουν οι ΑΝΕΛ αν θα ρίξουν την κυβέρνηση για τη «Μακεδονία» τόνισε ακόμα η Μαρία Σπυράκη για το ονοματολογικό. Όπως ανέφερε, η ΠΓΔΜ δεν έχει δηλώσει ότι θα απαλείψει τις αλυτρωτικές αναφορές από το Σύνταγμά της και δεν διασφαλίζεται ονομασία έναντι όλων.

«Δεν είναι καθόλου χρήσιμη η στάση της Μέρκελ να αποκαλεί τα Σκόπια σαν ‘’Μακεδονία’’» είπε ακόμα, ενώ όσον αφορά τη δήλωση του Γιοχάνες Χαν για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη FYROM παρατήρησε ότι για να γίνει αυτό απαιτείται ομοφωνία από όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ. «Πολύ αργά και πολύ λίγη η κυβερνητική ενημέρωση για το Σκοπιανό» σχολίασε ακόμα.
Πηγή: skai.gr