Κλείσιμο

Τζανακόπουλος: Θλίψη για τις ακραίες και μισαλλόδοξες θέσεις του Μίκη

Οξύτατη επίθεση στον Μίκη Θεοδωράκη εξαπέλυσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από την ΕΡΤ.

Είπε ότι η πολιτική μετατόπιση του Μίκη Θεοδωράκη σε θέσεις μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες αποτελεί μια θλιβερή εξέλιξη. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διερωτηθεί ο Μίκης Θεοδωράκης αν τον τιμά ο τρόπος που τον υποδέχτηκαν και τον χαιρέτησαν γνωστά ακροδεξιά στοιχεία και φασίστες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με τον κ Τζανακόπουλο ούτε για αστείο, ούτε για σαρκασμό δεν λέγονται αυτά που είπε ο Μίκης Θεοδωράκης στην αρχή της ομιλίας του. Διερωτήθηκε επίσης αν ο Μίκης τα λέει και για τον εαυτό του αυτά που είπε περί αριστερόστροφου φασισμού.

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο κ Θεοδωράκης είναι υπεύθυνος για το παρελθόν του και αρμόδιος για να αποφασίσει μόνος του για τον εαυτό του.

Συμπλήρωσε όμως ότι η λογική της προτροπής να ενωθούν οι Έλληνες δεν μπορεί παρά να είναι λογική που οδηγεί στον ολοκληρωτισμό.

Ο κ Τζανακόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση σέβεται το μήνυμα του συλλαλητηρίου το οποίο όμως όπως είπε ήταν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο όρος Μακεδονία ή παράγωγό του στο όνομα των Σκοπών και κάλεσε την αντιπολίτευση και τον κ Μητσοτάκη προσωπικά να επι αν θα πρέπει να αποτελέσει πλέον το βασικό στοιχείο της εξωτερικής μας πολιτικής στο συγκεκριμένο θέμα.

Ακόμη ο κ Τζανακόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει με βάση την κεντρική πρόταση που έχει διαμορφωθεί από 2007-8 και με βάση την πραγματικότητα καθώς η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας όπως είπε ανήκε κατά 51% μόνο στους Έλληνες και κατά τα υπόλοιπα στους Σκοπιανούς τους Βούλγαρους και του Αλβανούς και ότι έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια 100 και πλέον χώρες.

Είπε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη συμφωνίας ενώ για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτή την ώρα τέτοιο θέμα δεν υπάρχει.

Ανακοίνωσε ότι στη σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο η χώρα θα εκπροσωπηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και όχι από τον κ Καμμένο ή τον κύριο Κοτζιά.
Πηγή: skai.gr