Κλείσιμο

Μανιάτης: Είστε κυβέρνηση εισπρακτόρων

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με φόντο τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού του 2017 που εξέδωσε το ΓΛΚ. Για «κυβέρνηση εισπρακτόρων» έκανε λόγο ο Γιάννης Μανιάτης, ενώ ο Κώστας Σκρέκας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πέτυχε το περιβόητο υπερπλεόνασμα στερώντας από την κοινωνία και την πραγματική οικονομία 1,3 δισεκ. ευρώ.

«Είδατε τα χθεσινά στοιχεία του ΓΛΚ; Καταλάβατε πόθεν προέκυψε αυτό το υπερπλεόνασμα; Αποδεικνύει το ΓΛΚ ότι προέκυψε από τα 800 εκ. ευρώ μικρότερο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κι άλλα 950 εκ. ευρώ λιγότερες κοινωνικές δαπάνες. Αυτό είναι το επίτευγμα της κυβέρνησης. Δυστυχώς σας ενδιαφέρουν μόνο οι φόροι για τα υπόλοιπα δεν σας καίγεται καρφί. Είστε μία κυβέρνηση εισπρακτόρων», σχολίασε αιχμηρά ο Γιάννης Μανιάτης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Εξίσου καυστικός ήταν και ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, που άδραξε επίσης την ευκαιρία της συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος στην Ολομέλεια, για να «καρφώσει την κυβέρνηση» αναφορικά με την ακολουθούμενη οικονομική της πολιτική.

«Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δείχνουν ότι στερήσατε από την αγορά 800 εκ. ευρώ το 2017 και 600 εκ ευρώ το 2016. Δηλαδή, 1,3 δισ. περίπου, χρήματα της ΕΕ, με αποτέλεσμα να είναι ζητούμενο η ανάπτυξη το 2018. Και καταρρέει και το κυβερνητικό μυθιστόρημα ότι έρχεται η ανάπτυξη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά