Κλείσιμο

ΝΔ για Άγκυρα: Η δημοκρατική Ελλάδα ούτε απειλείται ούτε εκφοβίζεται

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσαν οι τουρκικές απειλές για το ζήτημα της χορήγησης ασύλου σε ένα τούρκο αξιωματικό. Αποκορύφωμα οι δηλώσεις του Χακάν Τσαβούσογλου που έκανε λόγο για «δυναμίτη που θα εκραγεί».

«Οι διάφοροι Τούρκοι αξιωματούχοι που τελευταία εκτοξεύουν απαράδεκτες, άμεσες ή έμμεσες απειλές κατά της χώρας μας, ας γνωρίζουν ότι η δημοκρατική Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε εκφοβίζεται», τονίζει σε ανάρτησή του στο Τwitter ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε δε, πως «οι τούρκοι αξιωματούχοι κάνουν έτσι πολύ κακή υπηρεσία στη χώρα τους, καθώς επιβεβαιώνουν όλους εκείνους στην Ευρώπη και αλλού, που πιστεύουν ότι η σχέση της Τουρκίας με τη σταθερότητα και τη δημοκρατία είναι σχέση ιδιαίτερα προβληματική».

«Να σκέφτεται και μετά να μιλάει» σχολίασαν κυβερνητικές πηγές βάλλοντας κατά του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης.

H κυβέρνηση έκανε αίτηση ακύρωσης χορήγησης πολιτικού ασύλου του τούρκου αξιωματικού για να είναι η Δικαιοσύνη αυτή που θα αποφασίσει εάν οι οχτώ τούρκοι θα υπαχθούν σε καθεστώς προσφυγικής προστασίας, και όχι για την έκδοσή τους, καθώς δεν θα εκδοθούν βάσει της απόφασης του Αρείου Πάγου, δήλωσε πάντως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πηγή: skai.gr