Τα Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας (upd)

Στις «τεράστιες δυνατότητες του Λαού μας και του Έθνους μας, όταν απαντούμε στις προκλήσεις των καιρών υπό όρους ευθύνης και αρραγούς ενότητας» αναφέρεται στο μήνυμά του για το νέο έτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι «αυτές τις δυνάμεις οφείλουμε ν’ αξιοποιούμε, έχοντας επιπλέον το χρέος να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων, ιδίως έναντι της Νέας Γενιάς». Ο κ. Παυλόπουλος εύχεται να είναι οδηγός μας το τρίπτυχο: «Το παρελθόν, απώτερο και πρόσφατο, μας διδάσκει. Το παρόν μας χαλυβδώνει. Το μέλλον, μας ενώνει για να κατακτήσουμε αυτό που μας αναλογεί».

Τη βεβαιότητα ότι το 2018 θα είναι χρόνος - ορόσημο για την Ελλάδα, καθώς μετά από 8 χρόνια βγαίνει από τα μνημόνια και ανασαίνει, αφήνοντας πίσω οριστικά την εποχή της επιτροπείας, των σκληρών μέτρων και των ταπεινώσεων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο τηλεοπτικό μήνυμα του.

«Για τους περισσότερους Έλληνες το 2017 ήταν ένας δύσκολος χρόνος. Χρονιά γεμάτη χαμένες ευκαιρίες για τη χώρα μας. Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά αλλά δυστυχώς έγιναν ελάχιστα», σημειώνει στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το 2018 εύχομαι να είναι μια χρονιά ειρηνική και δημιουργική. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Όλοι μαζί, όλο και περισσότεροι μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή και την πραγματική ελπίδα» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της.

«Το 2018 μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά ανασύνταξης κι αντεπίθεσης του εργατικού- λαϊκού κινήματος, ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Το 2018, το Κόμμα μας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης, 100 χρόνια αγώνων και θυσιών, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, όλου του λαού από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης» υπογραμμίζει η ΚΕ του ΚΚΕ σε μήνυμά της για το 2018.

«Πρέπει να συνεχίζουμε να βάζουμε στόχους, να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο και να παλεύουμε για το κοινό καλό» επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ο κ. Θεοδωράκης εκτιμά ότι το 2018 θα είναι μια δύσκολη χρονιά και σημειώνει ότι το σωστό δεν θα συμβεί μόνο του. «Εμείς πρέπει να είμαστε το σωστό. Ή τουλάχιστον να προσπαθούμε» επισήμανε.

«Το 2018 προτεραιότητα για την Ένωση Κεντρώων θα είναι να εμποδιστεί η κυβέρνηση, ώστε να μην κοπούν μισθοί και συντάξεις» τονίζει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά ο Βασίλης Λεβέντης. Αναφέρει ακόμη ότι το κόμμα του «θα δώσει μάχη για να μην δώσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια» και υπογραμμίζει ότι το 2018 θα αναδειχθεί ο ρόλος της Ορθοδοξίας, προσθέτοντας πως το 2017 «πολλοί και πολλά κόμματα απαξίωσαν την Εκκλησία και την ορθόδοξη πίστη».

Την ανάγκη ομοψυχίας ώστε το 2018, «έτος που η οικονομική ομαλότητα επανέρχεται στην πατρίδα μας, να ανταποκριθούμε στην ελπιδοφόρα πορεία της χώρας», επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της 1ης του νέου έτους. Εξάλλου, ο κ. Καμμένος διαβεβαιώνει τους Έλληνες πολίτες ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και το νέο έτος θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του λαού και της πατρίδας μας, που οργανώνει το παρόν και οικοδομεί το μέλλον της με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα».
Πηγή: _none