Με βολές για σκάνδαλα θα απαντήσει για τα κρούσματα ο ανομίας ο Τσίπρας

Με βολές και υπαινιγμούς για νέα και παλιά σκάνδαλα θα επιχειρήσει αντιπερισπασμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην κριτική του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα δημόσιας τάξης.

Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ, αναμένεται να επικρατήσουν υψηλοί τόνοι.

Το στίγμα για την τακτική του κ. Τσίπρα έδωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος, ο οποίος με συνέντευξή του τόνισε: «Στη σημερινή συζήτηση θα τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κάλυψη που παρέχει στον κ. Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του αναμένεται επίσης να παρουσιάσει αναλυτικά τα αποτελέσματα της αντεγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναφερθούν οι υποθέσεις που αφορούν στις συλλήψεις των απαγωγέων του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, την εξάρθρωση των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια, αλλά και τη σύλληψη των δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Απαντώντας, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να μιλήσει για καθημερινά κρούσματα ανομίας και παραβατικότητας, για τη δράση του Ρουβίκωνα, για την κυβερνητική πολιτική ασύλου και το μπαράζ επιθέσεων στους χώρους των ΑΕΙ και την αστυνόμευση στα Εξάρχεια εξαπολύοντας πυρά κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα. Επίσης, θα εστιάσει στο γεγονός ότι αρκετοί σεσημασμένοι εγκληματίες έχουν αποφυλακιστεί με βάση τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ