Γεωργιάδης: Η κάνναβη είναι η πρώτη επένδυση που διαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικές αναταράξεις έχει προκαλέσει η χθεσινή πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη που τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας των χρηστών κάνναβης να πληρώνουν ένα ειδικό παράβολο και να καλλιεργούν δενδρύλλια για προσωπική χρήση, ώστε να μην πέφτουν θύματα των εμπόρων.

«Ψάχνω εδώ και 2,5 χρόνια να δω ποια είναι η πρώτη επένδυση που έχει φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, γιατί δεν έχει φέρει καμία. Η πρώτη επένδυση που προδιαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στην Ελλάδα είναι ο μπάφος».

«Πολύ ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ, ομολογώ είναι εξαιρετικά ταιριαστό. Πάει πακέτο με την ιδεολογία και την εικόνα αυτής της κυβέρνησης. Υπό αυτή την έννοια συμφωνώ»

Ο κ. Τσιρώνης διευκρίνισε από την πλευρά του πως αυτή η πρόταση δεν περιέχεται στις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα.

Ο αναπληρωτής υπουργός είχε κάνει για μία «πολύ μεγάλη προσπάθεια» από πλευράς της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που συνδέονται με την δραστηριότητα των εταιρειών που παράγουν σκευάσματα ιατρικής κάνναβης.

Αρνητικό εμφανίζεται και το ΚΚΕ που χαρακτήρισε επικίνδυνες τις απόψεις του αναπληρωτή υπουργού, που «αποδεικνύουν» ότι η νομιμοποίηση της λεγόμενης ιατρικής κάνναβης είναι «ο δούρειος ίππος για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών»

Υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης τάσσονται οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Πηγή: skai.gr