Μαξίμου: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα

"Η ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα" σχολιάζει το γραφείο του πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του.

"Η δυναμική ανάκαμψη ακόμη και την περίοδο που η δεύτερη αξιολόγηση δεν είχε ολοκληρωθεί είναι περισσότερο από εμφανής" τονίζει το Μαξίμου.

Όπως αναφέρει, "τη στιγμή που η ΝΔ κινδυνολογούσε και προέβλεπε την επερχόμενη καταστροφή, η ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμούς 0,5% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2017 και με 0,8% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2016".

Η τάση αυτή, προσθέτει η κυβέρνηση, ενισχύθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος και τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

"Συνεχίζουμε την προσπάθεια για δίκαιη ανάπτυξη με προστασία της εργασίας και για την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου" καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ, στο β' τρίμηνο του έτους, κατέγραψε ανάπτυξη 0,8%, αποτέλεσμα που ήταν κατώτερο των εκτιμήσεων των αναλυτών,


Πηγή: skai.gr