Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την Εσθονία

Νερό στο μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης ρίχνει η άρνηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, να συμμετάσχει στο Συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας, στις 23 Αυγούστου, με θέμα: «τα εγκλήματα των Κομμουνιστικών Καθεστώτων».

Η Νέα Δημοκρατία, κατηγόρησε τη Συγκυβέρνηση, για: «ιδιότυπη ευρωπαϊκή και διεθνή απομόνωση της Χώρας» και... «ψάρεμα ψήφων, στην Παραδοσιακή Αριστερά».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «υπάρχουν ιστορικές αλήθειες που πρέπει να λέγονται. Ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

«Η στάση του κυρίου Κοντονή έχει στόχο το εσωτερικό μέτωπο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζει μνημόνια και φέρνει σκληρά μέτρα, όπως αυτό που έρχεται με την τρίτη αξιολόγηση και αφορά τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, θέλει να δείξει ότι είναι αριστερός, πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Για διαφοροποίηση από πλαίσιο - αξιακό και ιστορικό - της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Διερωτάται μάλιστα, ποιος εθνικός στρατηγικός στόχος υπηρετείται με τον τρόπο αυτό και ποια δημοκρατική και άρα παροδική κυβέρνηση νομιμοποιείται να προσδίδει ιδεολογικό ή μάλλον ιδεοληπτικό πρόσημο σε μια ολόκληρη χώρα.

«Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ όπως και κάθε ελληνική κυβέρνηση θα ήταν να μη συμμετέχει στις ανιστόρητες αντικομμουνιστικές φιέστες στην Εσθονία», σχολίασε το ΚΚΕ.

Άφησε πάντως αιχμές λέγοντας, ότι αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για την αντιλαϊκή πολιτική, που με συνέπεια εφαρμόζει μαζί με κομπλεξικούς αντικομμουνιστές, που υπερασπίζονται τους συνεργάτες των ναζί.

«Πλήρως ανιστόρητη και άδικη», χαρακτηρίζει την ταύτιση ναζισμού-κομμουνισμού ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πηγή: skai.gr