Νέα σκληρή κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για φωτιές και ευθύνες

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία για τις φετινές πυρκαγιές που έχουν κάψει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης και σπίτια, στην Ανατολική Αττική και σε διάφορα νησιά της χώρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι η συχνότητα των πυρκαγιών γεννά υποψίες για μπαράζ εμπρησμών, υποχωρώντας πάντως από προηγούμενες κυβερνητικές καταγγελίες για ευρύ σχέδιο.

Κατηγόρησε τη ΝΔ για αντιπολίτευση από την «ξαπλώστρα» και ακόμα ότι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν μεριμνήσει για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε διαγωνισμούς για εναέρια μέσα, με συνέπεια οι σημερινές δυνατότητες της Πυροσβεστικής να είναι περιορισμένες.

Όσον αφορά την απόκλιση ανάμεσα στα 15.000 καμένα στρέμματα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την Αττική και τα περισσότερα από 26.000 που μέτρησε το Αστεροσκοπείο Αθηνών – με βάση το δορυφορικό σύστημα Copernicus – ο κ. Φάμελλος εξέφρασε επιφυλάξεις για τα στοιχεία του Αστεροσκοπείου, κάνοντας λόγο για «χονδροειδή» μέτρηση.

Ο κ. Φάμελλος «οφείλει να εγκαταλείψει τις ανόητες θεωρίες συνωμοσίας και να ασχοληθεί λίγο πιο σοβαρά, αν μπορεί, με το αντικείμενό του» ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

«Του συνιστούμε να μελετήσει και να αξιοποιήσει τις συγκεκριμένες προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια αποτελεσματική αντιπυρική πολιτική», καταλήγει σε λιτή ανακοίνωσή της η Πειραιώς.
Πηγή: skai.gr