Μητσοτάκης για άσυλο: Προστατεύετε εγκληματικά στοιχεία, δημιουργείτε άβατα

«Το νομοσχέδιο για την Παιδεία έρχεται από το παρελθόν, και στο παρελθόν θα ανήκει, η ΝΔ θα το καταργήσει, δεσμεύομαι στην ελληνική κοινωνία» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Πάτε να μετατρέψετε τους πανεπιστημιακούς χώρους σε άβατα εγκλημάτων» δήλωσε δε ο πρόεδρος της ΝΔ για τις αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο. Όπως είπε, όταν διαπράττεται αδικημα πρέπει να συνέλκει το πρυτανικό συμβούλιο να αποφασίσει για το «νομικό χαρακτήρα» του αδικήματος και μετά να κληθούν οι αρχές, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τότε οι δράστες θα έχουν διαφύγει. «Προστατεύετε τα εγκληματικά στοιχεία που έχουν ως ορμητήριο τους τα ΑΕΙ. Συζητάμε σήμερα αν η ΕΛΑΣ θα χρειάζεται ειδική άδεια για τη διάπραξη κοινών εγκλημάτων…» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι καταργεί το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, ενώ το ν/σ επιχειρεί να γυρίσει δεκαετίες πίσω την ανώτατη εκπαίδευση. «Πείτε μου ένα σοβαρό πανεπιστήμιο στο οποίο να ψηφίζουν οι φοιτητές για την απονομή τίτλων, τη μετακίνηση καθηγητή, ή την αλλαγή γνωστικού αντικειμένου. Εσείς δεν ζητάτε γνώμη των φοιτητών, επιβάλλετε ουσιαστική συνδιοίκηση» δήλωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ακόμα τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για τις αλλεπάλληλες άσχετες τροπολογίες που προστίθενται σε νομοσχέδια, αναφέροντας ότι είναι συνένοχος στον ευτελισμό της νομοθετικής λειτουργίας της Βουλής. «Τριάντα τροπολογίες μόνο σε αυτό το νομοσχέδιο, θέλετε να νομοθετείτε ερήμην της ελληνικής κοινωνίας με την ελπίδα ότι αυτή βρίσκεται σε διακοπές» σχολίασε.

Πρόσθεσε ότι η Σύνοδος των Πρυτάνεων εξέφρασε αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για το ν/σ που προκλητικά αγνόησε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Παιδείας, ενώ το ΓΛΚ αδυνατεί να υπολογίσει το κόστος του ν/σ.

Απευθυνόμενος εξάλλου σε βουλευτές των ΑΝΕΛ, που παλαιότερα ήταν βουλευτές της ΝΔ υπενθύμισε ότι είχαν στηρίξει τις αλλαγές για την παιδεία όπως και ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ και τώρα ψηφίζουν ό,τι τους πουν για μια θέση και ένα έδρανο. «Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον της χώρας και ειδικά των νέων ανθρώπων» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην κατάργηση του σημερινού νομικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο επέμεινε νωρίτερα ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή για το ν/σ για την Παιδεία. Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι με τις προωθούμενες στο ν/σ αλλαγές διασφαλίζεται η ελεύθερη παρουσία των ιδεών. Δεν έλυσε, τόνισε, το πρόβλημα η κατάργηση του ασύλου, το ενέτεινε.

Ο κ. Τσίπρας επικεντρώθηκε στο ότι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα οι εντάσεις πρέπει να επιλύονται με διάλογο. «Έτσι μπορούν να λύνονται τα προβλήματα όχι με μαζικές αστυνομικές επιχειρήσεις που θυμίζουν άλλες εποχές» επισήμανε.

Πηγή: skai.gr