Κλείσιμο

Βούτσης σε Μητσοτάκη: Συνέλαβαν τα μέλη του Ρουβίκωνα χωρίς να με ρωτήσουν

H επιστολή του προέδρου της Βουλής αναλυτικά 

«Συνέλαβαν τα μέλη του Ρουβίκωνα χωρίς να με ρωτήσουν» είναι το νόημα της απαντητικής επιστολής του πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα στη Βουλή τη σύλληψη και την απελευθέρωσή τους. Ο κ. Βούτσης, επισημαίνει ουσιαστικά, ότι ο ίδιος είναι καθ’ ύλην αρμόδιος θεσμικά για θέματα ασφάλειας της εθνικής αντιπροσωπείας.

«Το ιδιαίτερο ζήτημα που προέκυψε από τη σύλληψη και την έναρξη μεταφοράς ορισμένων ατόμων και από την άρση αυτής της ενέργειας κατόπιν συνεννόησής μου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και βεβαίως με τον υπεύθυνο φρούραρχο της Βουλής, οφείλεται προφανώς σε εντολές που είχαν δοθεί σε αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς την οφειλόμενη προηγούμενη συνεννόηση κατά τον τύπο για την αρμοδιότητά μου ως Προέδρου της Βουλής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, ενώ περιγράφει σαν «είσοδο και διαμαρτυρία» την έφοδο στον προαύλιο χώρο της Βουλής από τους αντιεξουσιαστές.

«Υπάρχουν βεβαίως και άλλα συμβάντα πιθανής υψηλής επικινδυνότητας, τα οποία δεν γίνονται δημοσίως γνωστά, που προληπτικά και με έγκαιρη αντιμετώπιση από τη φρουρά δεν εξελίσσονται περαιτέρω, όπως για παράδειγμα υπερπτήσεις drones, για τα οποία συντάσσονται αναλυτικές εκθέσεις και αναφορές ενώ ενισχύονται και εκσυγχρονίζονται παραλλήλως τα μέτρα αποτροπής και πρόληψης» διευκρινίζει ο Νίκος Βούτσης.

Με αφορμή την εισβολή των αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα στη Βουλή, και την απόφαση του κ. Βούτση οι αντιεξουσιαστές να μην κρατηθούν, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός συμφώνησε με την απόφαση, λέγοντας ότι «ο πρόεδρος της Βουλής είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη πολιτική εμπειρία και μεγάλη πολιτική σοφία, σηματοδοτεί συνέχεια και διαδρομή εντιμότητας, ήθους και αγώνων».

«Οι χειρισμοί του έχουν πολιτικό συμβολισμό ισχυρό για τον τρόπο που πρέπει να οριοθετεί αλλά και να ανέχεται το πολιτικό σύστημα και η Βουλή την κοινωνική διαμαρτυρία» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κ. Ξανθός. «Μη δίνουμε λαβές αυτή την περίοδο για γενικευμένες συγκρούσεις δεν ωφελούν το κλίμα στην κοινωνία και την οικονομία» πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr