Παρέμβαση Κομισιόν: Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα την άποψή μας για τον Γεωργίου

Σε παρέμβαση για την άσκηση αναίρεσης της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προχώρησε την Πέμπτη η Κομισιόν δια του Μαργαρίτη Σχοινά. 

«Είναι ζήτημα αρχής να μη σχολιάζουμε εθνικές νομικές διαδικασίες» δήλωσε μεν ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, προσθέτοντας ωστόσο ότι η Κομισιόν έχει δηλώσει ξεκάθαρα την άποψή της για την αξιοπιστία και την ορθότητα των στοιχείων της Υπηρεσίας την περίοδο 2010-2015, υπό την προεδρία του Ανδρέα Γεωργίου, σε επιστολή της προς τις ελληνικές αρχές τον Αύγουστο του 2016.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος εξέφρασε την πεποίθηση της Επιτροπής ότι το σύστημα με το οποίο λειτουργεί πλέον η στατιστική υπηρεσία σε συνέχεια των θεμελιωδών αλλαγών στη νομοθεσία  και των απαραίτητων εγγυήσεων που εισήχθησαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑT, είναι αποτελεσματικό.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Γεωργίου στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε ότι στις περιπτώσεις της αναίρεσης δεν κρίνονται πραγματικά ζητήματα, αλλά κατά πόσον έχει ερμηνευτεί σωστά ο νόμος.

«Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα
το έλλειμμα του 2009 καθώς τα προγράμματα που ακολούθησαν βασίστηκαν στις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ» πρόσθεσε.

«Επομένως, η απόφαση άφορα αποκλειστικά και μονό νομικά ζητήματα και όχι πραγματικά… Από εκεί και πέρα, η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που κρίνει ορθό και θα πάρει τις αποφάσεις της, θα κάνει ό,τι θεωρεί ορθό στην περίπτωση Γεωργίου δεν μπορώ να κάνω άλλο σχόλιο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Θεωρητικά δεν υπάρχει τέλος στην υπόθεση Γεωργίου…» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο συνήγορος του κ. Γεωργίου Γιώργος Στεφανάκης την επομένη της άσκησης αναίρεσης της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

«Αν ο Ανδρέας Γεωργίου είναι ένοχος, αν πράγματι είπε ψέματα, αν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (για το έλλειμμα) ήταν ανακριβή, δεν θα είχαμε πάρει τα δάνεια» επισήμανε ο Γιώργος Στεφανάκης.

Μιλώντας για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση πήρε όλα τα μέτρα που ήταν αναγκαία να πάρει (σ.σ έναντι των θεσμών). «Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει θέματα όπως του κ. Γεωργίου» ξεκαθάρισε. 

Για «ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ με τον κ. Γεωργίου που συνεχίζεται, και θα συνεχιστεί» μίλησε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκηςπροσθέτοντας ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με τους θεσμούς ακόμη και να του καταβάλει τα δικαστικά του έξοδα για τις προηγούμενες δικαστικές περιπέτειες. Εγώ, πρόσθεσε πάντως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δεν θα γίνω ΣΥΡΙΖΑ για να κρίνω τη Δικαιοσύνη.
Πηγή: skai.gr