Τσίπρας: Έχουμε να επειδείξουμε θετικό έργο – Κριτική από τους «53»

Το τελικό κείμενο εισήγησης που θα τεθεί προς ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο ενέκρινε την Τετάρτη η Πολιτική Γραμματεία, με τον πρωθυπουργό να εστιάζει στο θετικό έργο που έχει να επιδείξει η κυβέρνηση.

«Με δεδομένο ότι βγαίνουμε από έναν δύσκολο διαπραγματευτικό κύκλο και με την οικονομία να γυρίζει σελίδα έχουμε την δυνατότητα να περιγράψουμε το δρόμο της διεξόδου με μεγαλύτερη σαφήνεια» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στο τραπέζι μπήκε ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιηθούν τα θετικά σημεία της συμφωνίας με τους δανειστές, αλλά και οι δυνατότητες που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία, με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να εστιάζουν στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό επίπεδο.

Κριτική υπήρξε από τους «53», οι οποίοι σε σχέση με το εισηγητικό κείμενο που θα φτάσει προς την ΚΕ τόνισαν πως ο απολογισμός που καταγράφεται δεν είναι ιδιαίτερα ειλικρινής, καθώς δεν αναφέρει ότι κάναμε σοβαρές υποχωρήσεις.

Σημείωναν την Τετάρτη πως «πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν υποστεί τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, όπου πρέπει να κατευθυνθεί το πλεόνασμα της ανάπτυξης», ενώ ειδική αναφορά έγινε και στη μείωση της ανεργίας υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να συνοδεύεται με προσπάθεια για σταθερές θέσεις εργασίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή τη συνεδρίαση στο στόχαστρο των «53» βρέθηκαν δυο υπουργοί. Ο Σταύρος Κοντονής, καθώς στελέχη της τάσης υποστηρίζουν πως επιχειρείται άμβλυνση κάποιων «γωνιών» του νόμου Παρασκευόπουλου, αλλά και ο Γιάννης Μουζάλας για σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθείται.

Στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει, για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας με βασικό θέμα τη συζήτηση που έχει προκαλέσει η ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο με αφορμή τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor 1.

Την Παρασκευή το βράδυ ξεκινά τις εργασίες της η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με την εισήγηση του πρωθυπουργού.
Πηγή: skai.gr