Έντονες αντιδράσεις για την τοποθέτηση Θάνου στο γραφείο του πρωθυπουργού

Έντονες αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια προκαλεί η τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου ως άμισθης Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, δέκα μόλις ημέρες μετά την αποχώρηση της, από την ηγεσία του Αρείου Πάγου λόγω συνταξιοδότησης.

«Η τοποθέτηση της κας Θάνου στο Πρωθυπουργικό Γραφείο είναι εσφαλμένη. Η δικαιοσύνη δεν αρκεί να είναι ,αλλά και να φαίνεται ανεξάρτητη», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο! Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου πρέπει να είναι υπερκομματικός, εδώ δεν πέρασε εβδομάδα από την λήξη της θητείας της…», σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter o αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το μήνυμα Θάνου στους δικαστές είναι ένα: Συνεργάσου και δεν θα χαθείς. Σήμερα στο γραφείο του Τσίπρα, αύριο στην προεδρεία ενός οργανισμού» σχολίασε σχετικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης τόνισε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί παλαιότερη πρότασή του που προέβλεπε την επιβολή απαγόρευσης σε δικαστικούς λειτουργούς να αναλαμβάνουν παρόμοια αξιώματα πριν το πέρας 3 ετών από την συνταξιοδότησή τους.

Ο κ. Σεβαστίδης, αναφερόμενος και στις επιθέσεις Πολάκη και Παπαγγελόπουλου σε δικαστικούς λειτουργούς, είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει έναν εσωτερικό εχθρό που εμποδίζει τη φιλολαϊκή της πολιτική και αυτός ο εχθρός είναι η δικαιοσύνη. Γίνεται - πρόσθεσε - προσπάθεια να φανεί ότι η δικαιοσύνη εμποδίζει τη φιλολαϊκή διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής.
Πηγή: skai.gr